Wpis z mikrobloga

#pkp #kolej
Wytłumaczy mi ktoś dla czego ci debile zamykają przejazd na 10 min przed przejazdem pociągu który wcześniej ma jeszcze stacje na której się zatrzymuje?
kamykus - #pkp #kolej 
Wytłumaczy mi ktoś dla czego ci debile zamykają przejazd na 10...

źródło: 1000002746

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kamykus: bo w polsce debile wjeżdżają jak się już zapali światło i rogatki schodzą, więc nie mogą jak w cywilizowanym kraju puścić pociągu za wcześnie
  • Odpowiedz
@kamykus: czasem to jest tak poebanie zrobione, że żeby ciapong mółg wjechać na stację trzeba zamknąć zapory które są za stacją bo inaczej nie można wyświetlić sygnału pozwalającego na wjazd pociągu na stację...
  • Odpowiedz
  • 5
@sirgorn: Ciekawe bo kilka ulic dalej jest niestrzeżony przejazd automatyczny który zamyka się na pół minuty przed przejazdem, i jakoś nikogo tam nie rozjeżdża ten pociąg, w tym gdzie stoję jest dróżnik i zamyka 10min przed...
  • Odpowiedz
@kamykus: żeby ludzie czasem nie zaczęli mieć zaufania do sygnalizacji kolejowej, żę jak się pali to faktycznie jedzie pociąg

lepiej, żeby sterczeli 10 minut i byli prowokowani do próby kombinowania bo nóż zachlany dróżnik zamknął szlaban niepotrzebnie
  • Odpowiedz
  • 2
@kamykus czasem czlowiek ma isc wychlastac po mordzie te wywloke ktora sie czuje jak kontrola lotow i od niej zalezy czy u jak dlugo ktos stoi.
  • Odpowiedz
  • 419
@kamykus: Bo mało jest rzeczy tak skostniałych jak kolej i - oprócz idiotyzmów postaci przerwy technologicznej w portalu z biletami, isPies(), numeracją miejsc - są jeszcze inne idiotyzmy, jak np. to, że w XXI wieku, gdy możemy określić lokalizację byle breloczka za $20 z GPSem, w bolzgim bekabe, nikt nie jest w stanie stwierdzić, kiedy do przejazdu dojedzie pociąg tak, by go zamknąć na krótko przed przejazdem.
To jest
  • Odpowiedz
@kamykus: To nie sa heheszki tylko sama prawda. Podejrzewam lenistwo. We wrocławiu między leśnicą a nowym dworem przejazdami zarządza jeden dróżnik i na całej długości zamyka wszystkie przejazdy na raz. Wspaniale się ogląda przejeżdżajacy pociag i czeka jeszcze 5 minut az przejazd sie otworzy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ostatnio czekałem 30 minut bo przejeżdzały 4 pociągi i oczywiście nie dało się na chwilę podnieść przejazdów.
  • Odpowiedz
@kamykus: To jest jeszcze c--j. U mnie w mieście potrafi się zamknąć szlaban na 10 min, robi się korek na 2km z każdej strony i potem nagle się otwiera - BEZ POCIĄGU XD. Nie wiem co to k---a ma być, liść spada na zapadke i się uruchamia czujnik czy co do c---a, ale to jest p------e, że zaraz polecimy na Marsa, AI zajmą połowę zawodów i wyleczymy każdy typ raka,
  • Odpowiedz
@kamykus: Najpierw zamykają na 10 minut, a potem nie podnoszą no bo za 7 minut jedzie kolejny to nie ma po co podnosić xD

Od kiedy zacząłem jeździć do pracy boczną drogą, gdzie jest automatyczny zapalany na jakieś 30sek przed pociągiem stałem sie znacznie spokojniejszy i wyjeżdzam później xD
  • Odpowiedz
  • 3
@dsomgi00: U mnie też się zdarza że otwierają po np 10 min a nic nie przejechało, czasem bywa że 20min jest zamknięty bo pociąg jedzie towarowy z węglem na bocznicę elektrociepłowni, a że jest pod górę to jedzie 3km/h a przejazd zamykają jak znajduje się w miejscu gdzie normalny pasażerski który na tym odcinku ma 70-80km/h
Patologia jakaś XD
  • Odpowiedz
@kamykus: przejazd może być powiązany ze stacją i jeżeli pociąg jest na stacji, to przejazd się zamyka, w oczekiwaniu na zielone światło. Zielone światło, czasem może się opóźnić, a nikt nie chce trzymać otwartego przejazdu, żeby dostać informacje, że trzeba zamknąć przejazd, wtedy zamknąć przejazd i dopiero dać zielone.
  • Odpowiedz