Aktywne Wpisy

alexander-dantes +409

bartlomiej_rakowski +220
Ja już gotowy, pół godziny mi zajęło zapakowanie butelek, tj. odkręcenie każdej, nadmuchanie, zakręcenie i ułożenie do wora (bo po pół roku co poniektóre się mocno zassały). Aż musiałem wziewy wziąć bo mnie płuca i krtań spuchła od dęcia w butle xD Wyszły 3x pełne worki 150L. Już wiem, że nie dostanę za to 150 zł, a z 15 zł bo bym ich z torbami puścił xD dzięki @ChlopoRobotnik2137 za weryfikację.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Szok i niedowierzanie normalnie. kiedy TE SAME DANE praktycznie co z hejtowanego numbeo, ktore OD ZAWSZE pokazuje, ze nasz rynek nieruchomosci to jedna wielka patola...
#nazachodzietaniej
#nieruchomosci
źródło: Zrzut ekranu 2024-10-25 102616
Pobierzźródło: amron_dostepnpsc_wykres
Pobierz@jacos911: pokazujesz wykres od 2005 do teraz a pokaż od 1989 do 2005. Rzeczy, które zrobił nie były dobre. Nie trzeba było tak drastycznie niczego robić. Wyprzedali ogrom dóbr narodowych na początku lat 90' gdzie nawet rząd nie wiedział ile co jest warte. Z perspektywy czasu mogę pisać, że to nie była najlepsza opcja.
@jacos911 a jeżeli chodzi o wykres inflacji w Polsce to
jest to dosyc oczywiste pytanie, ktore jak mozna zauwazyc NIGDY w debacie publicznej nie pada.
A
@Metylo: dokładnie tak samo myślę. Pieniądze by nie zniknęły z rynku w myśl zasady albo kasa idzie na nieruchomości albo ludzie zakopują lub palą nią w piecu. Kasa by poszła na inne części gospodarki pewnie sporo osób by zaryzykowało aby utworzyć nowe firmy część by przejadła ale ona by
@jacos911
Z perspektywy czasu bardzo latwo krytykowac, ze WIADOMO ze trzeba bylo zrobic inaczej/lepije/szybcije/wolniej.
NA PEWNO popelniono bledy w transformacji
Gdyby stworzyć tanie budownictwo socjalne, przeciętna rodzina oszczędziłaby 2k, albo I więcej. 1k spokojnie można by było zostawić ludziom na konsumpcję (pobudzenie PKB), 1k niech przedsiębiorca mniej wydaje na utrzymanie etatu (spadek kosztów pracy, wzrost eksportu).
Gdzie wady? Kumple i rodziny polityków nie dorobią się
przykro mi to mowic, ale to jest wlasnie takei typowe polskie zachowanie - JAK NIE MNIE GOONWO NIE LECI, to uffffffffffffffffff.... mozna odetchnac, niech reszta sie meczy, jedni frajrzy bo czekali, inni jak chodzili wtedy do szkoly to maja pecha i elo. WAZNE ZE MNIE TO NIE DOTYCZY.
Jest to postawa godna pozalowania...
@adeekk1989:
Mirek, musisz wyjść z piwnicy. GDZIE masz brak mieszkań? Odpal sobie jakieś olxy albo otodomy i zobacz ile jest ofert. Za Kwaśniewskiego mówiono, że brakuje 3 mln mieszkań. Od 2000 budowano od 100 tys. do 230 tys. mieszkań rocznie, niech będzie średnio 150 tys., to przez 23 lata daje prawie 3.5 mln.
Problemem nie jest brak mieszkań, problemem jest to, że zbyt wielu ludzi traktuje mieszkania jako lokatę kapitału, a
Przy tym tempie spadku dzietności Dania może stać się dla nas niedoścignionym wzorem. Poniżej masz mapę z podziałem na powiaty. Zdecydowanie wyróżniają się obszary z problemem dostępności mieszkań. Na czerwono są albo biedne powiaty (niskie zarobki), albo duże miasta i rejony turystyczne (cena).
Wyciągnięcie wyniku na 1,5, albo chociaż zatrzymanie tendencji spadkowej powinno
źródło: temp_file6493822836056873313
Pobierzno i dokladnie o to chodzi. To jest nasza mentalnosc. MI SIE UDALO, a reszta? No niech SOBIE JAKOS radza.Tak - nie napisales tego wprost, tak jak CALA RESZTA NIGDY NIE POWIE WPROST, ze im sie udalo, a dzis gorzej.... to tak jest. Niemec czy Francuz nie powie, ze on kupil wczesnije i uffff, tylko
tylko to wpis o nieruchomsociach, a nie dzietnosci. To zlozony temat, natomiast bezczynnosci fatalna alkoacji POTEZNYCH srodkow ktore nie przekladaja sie za bardzo na poprawe - wola o pomste do niebios.
@acpiorundc: Wy i te wasze "DOBRA NARODOWE" xD