Wpis z mikrobloga

A więc jest sobie prawo i jest aplikacja która ostrzega przed tymi kontrolami, a więc ktoś kto normalnie stwarza zagrożenie na drodze może udawać że jeździ normalnie i przepisowo. Państwo próbuje wyłapać jednostki które stwarzają zagrożenie na drodzę, ale w Polsce jest to be. Fotoradary? ZŁO! Bo tu jest znak 50 km/h ale ja jestem mądrzejszy od urzędasów i wiem że tu bezpiecznie śmigne 90 km/h. Debile.

Oo patrz jak szybko jedzie, mrugnę mu żeby co mandatu nie dostał, bo suszyli za nami. :)

A później:
ŁEEEE Majtczaki i inne zabijają, czemu :((
Problem pewnie leży głębiej, bo prawdziwe patusy mają pełno zakazów i nic sobie z tego nie robią.

#samochody #samochodoza #polska
Wynoszony - A więc jest sobie prawo i jest aplikacja która ostrzega przed tymi kontro...

źródło: Screenshot 2024-10-23 at 10.01.46

Pobierz

Czy aplikacja typu Yanosik pomaga drogowym piratom kontynuowanie ich groźnej dla życia innych jazdy?

• Tak 48.1% (2506)
  • Nie 51.9% (2708)

Oddanych głosów: 5214

• 182
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bo tu jest znak 50 km/h ale ja jestem mądrzejszy od urzędasów i wiem że tu bezpiecznie śmigne 90 km/h

@Wynoszony: w Polsce znaki nie są od tego, aby wyznaczać bezpieczną prędkość, a od tego, żeby zarabiać na mandatach i mieć "dupochron" dla urzędników jeśli coś złego się wydarzy.

podaję
  • Odpowiedz
@thorgoth: mi ułatwiał życie raz bo nie najechałem na potrąconego dzika, a raz bo nie najechałem na rozwaloną oponę z TIRa. Nie oszukujmy się że yanosik jakkolwiek ułatwia życie bandytom.
  • Odpowiedz
@smilealittlebit: znaków jest tyle, że wyłączają automatycznie uwagę kierowcy. Są też tak niedorzeczne jak np. dzikie zwierzęta na odcinku…50 km (taki znak jest na którejś z ekspresówek)
  • Odpowiedz
  • 23
Równie dobrze można powiedzieć że przecież w każdym sklepie można kupić nóż którym można posmarować kanapkę masłem Ale z drugiej strony ułatwiamy potencjalnemu Zabójcy zadźganie kogoś tym nożem
  • Odpowiedz
@Wynoszony: Jeśli uważasz że ty lepiej nie wiesz nic durne urzędasy z ich bezsensownymi ograniczeniami - oznacza to tylko tyle że jestem kompletnym beztalenciem i miernota drogowa xD

Yanosik chroni przede wszystkim normalnych ludzi przez bagietami polującymi na kierowców w obszarze zabudowanym pośrodku pola
  • Odpowiedz
@Wynoszony: Yanosik moze byc wykorzystywany przez osoby jezdzace przepisowo i dostarczac im cenne informacje.

Ale z mojego doswiaczenia jest wykorzystywany glownie do z-----------a. Zwolnic przy kontroli/fotoradarze i dalej kontynuowac nieprzepisowa jazde.
  • Odpowiedz
@BrightBeamBuddha: I gdzie problem? Ty chyba nie rozumiesz po co są fotoradary. Przecież fotoradar nie służy do tego, aby kierowcy jechali wolno. Fotoradar służy do zmuszenia kierowców do zwolnienia w miejscu niebezpiecznym, np przy szkole, czy przejściu dla pieszych.

Do ograniczenia prędkości na jakimś odcinku służy odcinkowy pomiar prędkości.
  • Odpowiedz
@BrightBeamBuddha: nie przeczę, po prostu nie rozumiesz do czego służy fotoradar. Narzekasz, że kierowca zwalnia przed radarem i zaczyna z---------ć później - ale po to właśnie jest fotoradar. Jego celem nie jest sprawienie, że kierowca zwolni i będzie ciągle jechać wolno. Dlatego Twoje oburzenie jest bezzasadne.
  • Odpowiedz
@Klepajro: ja w ogóle nie wiem dlaczego ktokolwiek miałby z Tobą o czymkolwiek rozmawiać, skoro sam nie jesteś kierowcą i pewnie nawet prawa jazdy nie masz xD to tak, jakbym ja się wypowiadał na temat jakości spadochronów, tylko dlatego, że raz sobie jakiś filmik na YT obejrzałem.
  • Odpowiedz