Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, jak teraz wygląda praca w #budzetowka? Warto się zainteresować? Mam 31 lat i do tej pory miałem dość nieregularną pracę (grafika, od zawsze moje hobby) ale czasem myślę o zahaczeniu się w jakimś urzędzie dla stałej pensji, a po pracy / weekendami jeśli dam radę to robić to co robiłem do tej pory. Mam skończoną administrację. Miasto wojewódzkie, Polska B. Zero znajomości. Gdzie warto startować, żeby te zarobki były w miarę ok? Minimalna +1000 netto byłoby dla mnie super. Czy jednak wszędzie minimalna?
I na co zwrócić uwagę żeby nie trafić w jakieś bagno?

#praca #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: bez znajomości to ty do administracji się raczej nie załapiesz ;) ale jesli ci się uda, to wymagana przez ciebie minimalna jest jak najbardziej realna. W urzędach administracji rzadowej mniej wiecej tyle płacą na start :)
  • Odpowiedz
@boomer50: jakie znajomości? xd to nie te czasy xdddd

rąk do pracy brakuje, ofc w dużych miastach, bo może w jakimś urzędzie gminy gdzie nie ma alternatywy między lokalnymi biznesami i kołchozami to tak, każdy woli biurko niż linię produkcyjną u janusza, ale w miastach to nabory są cały czas
z takim wykształceniem to możesz robić wszystko i nic czyli nie jesteś niezastąpiony więc i pensja niska, ale mając jakieś
  • Odpowiedz
@boomer50: jak wojewódzkie to i w Polsce B to myślę bez większego problemu takie zarobki są do ogarnięcia w budżetówce. Problem jest się dostać bez znajomości, bo nepotyzm to zaraza już na szczeblu małych gmin, a wyżej to już bagno coraz głębsze, wojewódzkie to nawet nie wspomne. Może jakiś staż czy coś ale i to nie prosta sprawa. Chcesz to próbuj :)
  • Odpowiedz
@Vadzior: nie te czasy? Daj spokój XD siedzę w tym od prawie 25 lat i nic się nie zmieniło :) Chłopak ma bardzo optymistyczny plan, ale wywali się już na jego pierwszym punkcie, czyli na "Zahaczę sie w jakimś w urzędzie" :)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim +1k netto ty optymistą jesteś ale jak będziesz miał stażowe to koło 4k netto dostaniesz. Tylko że w mniejszych miastach jak chcesz się dostać to powodzenia bez znajomości.
  • Odpowiedz