Wpis z mikrobloga

#pracbaza #pracait

Ja p------e, ja ja bym chciał mieć prace typu układanie płytek albo na magazynie. Wstajesz na luzie, małpeczka z Mariuszami, Janusz rzuci jakimś żartem z PRLu, podźwigasz sobie czymś, pomagasz, dobre dla zdrowia. A nie to j----e IT, praca umysłowa to jest najgorsze g---o. Miałem na 9:00 a wstałem już o 8:20 ze stresu. Oni tam na tych magazynach narzekają a ja bym sie mega chetnie zamienił z nimi.
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
@zielonzielon uwierz że masz 100% racji

Robisz swoje, zero myślenia, mózg totalnie wolny
A jak ekipa zgrana to chodzisz jak na spotkania z kumplami

A jak robisz swoje to nawet góra klepie po plecach że robota zrobiona
  • Odpowiedz
  • 11
Chyba trzeba zacząć promować zupełnie nowe podejście do pracy w społeczeństwie. Jeden tydzień w Scrumie, drugi tydzień na magazynie. Może człowiek się później wypali zawodowo...

@WhiskyRomeo: To by sie skonczylo masowymi zwolnieniami na L4 od psychiatry. Jakby niewolnicy scrumowi zobaczyli jak budująca i piękna może być prawdziwa praca to by w życiu nie chcieli wrócić.

Ta propaganda ze IT jest zajebiste jest wlasnie po to. Niczym sie to nie rozni
  • Odpowiedz
Ta propaganda ze IT jest zajebiste jest wlasnie po to. Niczym sie to nie rozni od p---------a japonczykow o tym ze zginąć za cesarza jako kamikaze to wielki honor.

@zielonzielon: IT nie jest dla każdego, ja tam lubię te korpo gierki. Ale coś w tym jest, że chętnie bym w polu porobił od czasu do czasu :)
  • Odpowiedz
  • 21
@zielonzielon: Ale przecież możesz się z nimi "zamienić". Może nie do końca będzie to zamiana, bo taki Mireczek z magazynu nie wskoczy na Twoje miejsce, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś zatrudnił się w jakiejś fabryce, magazynie, sklepie bądź podobnym miejscu.
Nie wiem w jakim celu jest ten wpis, skoro bez problemu możesz zrobić to, co byś chciał. Weź bezpłatny urlop na np 3 miesiące i idź do innej
  • Odpowiedz
@zielonzielon: Powiem tak. Wolna głowa, zdrowe fizyczne zmęczenie, kończysz dzień i masz w------e... to wszystko prawda. Oczywiście. Gorzej jeśli chodzi o warunki pracy i wypłatę. Szybko stwierdzisz, że w sumie to bardziej się opłaca w domu posiedzieć i nic nie robić niż j---ć u janusza, czy w kołchozie. Mam taki epizod za sobą. Też byłem mega wypalony, sfrustrowany, zestresowany i sflaczały. Akurat tak się ujowo złożyło, że zmiana układów na
  • Odpowiedz
  • 2
@zielonzielon Przecież na magazyn pewnie dostaniesz się bez większych problemów, więc droga wolna. Odejdź od okropnego IT i idź do fizycznej pracy. Pomocników wszelkiej maści szukają cały czas.
  • Odpowiedz
@zielonzielon Dobre dla zdrowia chyba nie tego fizycznego.

Do tego jak pójdziesz do jakiegoś kołchozu to tam mocno pilnują czasu często przerwa 15 minut to 15 minut a nie kawka X3 dzienie, ciasteczko, obiadek i pomiędzy tym robota.
  • Odpowiedz