Aktywne Wpisy

kutang__pan +257
źródło: 1000003991
Pobierz
Lardor +67
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000003991
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Cześć Mireczki.
Ważna sprawa, dziś wyszło na jaw że moja dotychczasowa praca za ponad 10 k to przeszłość bo zleceniodawca upadł i pewnie nie dostaniemy ostatnich przelewów za faktury, wynajmuje mieszkanie które utrzymałbym gdybym się nie rozstał itd, samemu ciężko będzie mi płacić prawie 5 tys. bo mam inne zobowiązania i nie będzie mnie na to stać.
Mam umowe wynajmu spisaną na papierze ale żadna umowa okazjonalna itp.
W umowie czas wypowiedzenia to 2 pełne miesiące czyli na d.d tj, koniec grudnia, nie stać mnie na kolejny czynsz bo już mam napożyczane a faktury od 2 msc nie wpływały na konto i zostałem bez niczego, próbowałem dogadać się z właścicielką ale Ona stoi przy swoich 2 msc, chciałem się wyprowadzić i oddać Jej kaucje oraz znaleźć nowego najemce bo mieszkanie jest w centrum miasta wojewodzkiego ale Jej to nie pasuje.
Nie chcę zalegać z długami bo nie o to chodzi, macie jakieś rady jak to rozegrać skoro zwykła rozmowa nic nie daje?
Mam od nowego miesiąca aneks do podpisania do tejże umowy i będę próbował nacisnąć aby właścicielka zmieniła okres wypowiedzenia na miesiąc więc w kaucji 5 tys. się zmieszczę ten jeden miesiąc.
Ale jak to nie da rady to co?
Mógłbym nie płacić i mieszkać ale nie chcę tak robić bo nie mam za co jutro zrobić zakupów...
#wynajem #najem #wynajemmieszkania
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Idź na etat, pożycz kasę i wyjdź na prostą, wynajmij coś na co cię stać, a nie mieszkanie na pokaz bo wstyd.
Z żoną mamy na miesiąc 15k i nie stać nas na takie luksusy, kupiliśmy mieszkanie gdzie rata to 1200 zł, a czynsz 800 zł.
A po drugie jak wynajem zabieral Ci 50% A ty nie miales oszczednosci, to jestes debilem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi