Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego revolut nie ma własnego rachunku bankowego, tylko z aion bank? Czy pieniądze które przelewam na rachunek podany w revolucie jest podany na moje dane, czy jakieś ich konto firmowe gdzie trzyma wszystkich użytkowników pieniądze? Chodzi mi o fundusz gwarancyjny do 100k euro w razie jakby bank miał upaść, to czy ja musiałbym kontaktować się z tym aionem, czy revolut kontaktuje się z Tobą i pyta na jaki rachunek ma przelać środki? Pewnie taka sytuacja się nie zdarzy, ale chciałbym wiedzieć czemu tak jest.
#pytanie #revolut #bank #banki #finanse #aion #aionbank

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @RopuchYtong tam nie ma żadnego wątku o Aion Bank, nie wiem. Może mieszkasz na Litwie nie w Polsce gdzie się znajduje ich bank i Ciebie to nie obchodzi. Mnie obchodzi zaś bo chcę tam przelać oszczędzone pieniądze i nie wiem dalej, do kogo one trafią jakby ten aion bank miał upaść i chroniłby je fundusz gwarancyjny

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo revolut jest bankiem na litwie wiec nie ma jak oferowac polskie numery kont. to konto jest kontem technicznym revoluta - nie twoim. ale koncowo nie na nim sa przechowywane pieniadze tylko na tym koncie co zaczyna sie na LT... wiec jak trafia pieniadze na revoluta to sa chronione przez litewski fundusz gwarancyjny
  • Odpowiedz