Wpis z mikrobloga

NR 307 #serialseries
LISTA SERIALI

Yellowstone

Twórcy: Chuck Lorre i Steven Molaro
IMDb: 8.7/10
https://www.imdb.com/title/tt4236770/
Gatunek: dramat, western

Historia rancha w Yellowstone - czyli ogromnego prywatnego terenu tuż przy parku narodowym, którego rodzina właścicieli robi wszystko aby pozostało w ich rękach, nawet jeśli musze je pobrudzić.

Czy polecam? W sumie tak, choć trzeba się przebić przez kilka odcinków aby nabrać ochoty na śledzenie losów rodzinki Duttonów. Oczywiście jak ktoś lubi konie, krowy i taki styl życia szybciej się przyklei do ekranu. Gdybym miał to do czegoś porównać to do łagodniejszych Sons of Anarchy na koniach i z mniejszą dawką brutalności. Nie miałem jednak czasu na spojrzenie w seriale powiązane (mówiące o historii rancha) czyli 1883 i 1923.

Za jakiś czas 6 sezon, ale już bez Costnera…
WLADCA_MALP - NR 307 #serialseries 
LISTA SERIALI

Yellowstone

Twórcy: Chuck Lorre i...

źródło: yellowstone

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WLADCA_MALP: niesamowicie przereklamowany serial. To że ma tyle tych spinoffów to jakiś fenomen. Fabuła to jakieś wysrywy 15-nastolatka który myśli że Ameryka to najlepszy kraj w USA. Pierwszy sezon można dla Costnera zobaczyć ale dalej nie warto brnąć
  • Odpowiedz
  • 1
@Marcin-2-0: pracuje na etacie, czytam książki, komiksy, ogrywam nowe gry... Ważne żeby się nie nudzić w życiu a ja mam zawsze jakaś małą kupkę wstydu:) Nie mam dzieci co pewnie generuje pokłady czasu i zapas energii.
  • Odpowiedz
@WLADCA_MALP: Obejrzałem 2 sezony i był całkiem spoko (chociaż ilość zwrotów akcji i nagłych dramatów momentami wydawała się mocno sztuczna aby tylko utrzymać widza). Słyszałem że 3 sezon jest bardzo słaby i zostawiłem, w sumie nie wiedziałem że powstało ich aż 5.

Byłem pewny, że wrzucałeś już ten serial w oryginalnej liście ( _)
  • Odpowiedz
@WLADCA_MALP: Mnie przypada około 30min dziennie na filmy / seriale, więc jeśli mnie nie wciągnie od pierwszych minut, to wypad i szukam następnego. Rzadko udajemy mi się filmy do końca obejrzeć :D
  • Odpowiedz
  • 1
@Marcin-2-0: Serial zdarza mi się porzucić (jak KAOS ostatnio) ale filmy są na tyle krótkie, że próbuje dotrwać do końca, choć nie zawsze warto. No i próbuję oglądać dobre rzeczy i mam iluś "polecaczy" więc jak słyszę, że tytuł się powtarza to ma moją uwagę. Dzięki temu mam jakieś 10-15% flopów a reszta mi się podoba. 30 min to z różową oglądam do posiłku (30 min x 3), a dłuższe
  • Odpowiedz