Wpis z mikrobloga

@Beadowulf: Odczuwanie dumy z czegoś na co się nie miało żadnego wpływu to chyba najgłupsza rzecz jaką można zrobić. Można się z tego cieszyć, że jest się Polakiem, można nawet kochać swoją ojczyznę z różnych powodów ale czuć dumę z przynależności do jakiejkolwiek grupy, do której przypisano cię z automatu, albo z urodzenia się w określonej lokalizacji?
  • Odpowiedz
  • 1
@shitman6 i co że nie miałem na to wpływu? Z nazwiska też jestem dumny chociaż nie miałem na nie wpływu, jak moi rodzice robią coś dobrego też jestem z nich dumny chociaż nie miałem na to wpływu
  • Odpowiedz
@Beadowulf: nie ma się co dziwić bo ludzie sami robią taką opinię polskim patriotom. Jak poszedłem kiedyś na marsz niepodległości w Krakowie to bardzo szybko zrezygnowałem, więcej przygłupów i debili niż normalnych ludzi.
  • Odpowiedz
@Beadowulf: jest też pewna zasadnicza różnica, tj. inkluzywność danej grupy. Żeby być amerykaninem, musisz mieć obywatelstwo - czyli mieszkać tam 5 lat i mówić po angielsku. Żeby być polakiem w rozumieniu naroli, nie możesz mieć nie-polaka do pięciu pokoleń wstecz, musisz chodzić do kościoła i głosować na PiS. Dlatego predykcje demograficzne mówią, że Ameryka za 100 lat będzie jeszcze potężniejsza, a polska wymrze XD
  • Odpowiedz
@Beadowulf: nie muszę się oklejać flagami żeby być ptriotą. Jak pokazuje przykład rad od bad i pisu to wręcz zawiniecie się gowna w biło czerwony papierek.
  • Odpowiedz
@Beadowulf: Ja polecam dokument "amerykańska fabryka" (chyba jeszcze jest na netflixie) gdzie na samym początku wychodzi zarząd fabryki General Motors w Ohio i przed ogłoszeniem upadłości prosi na konferencji by wszyscy pracownicy złapali się za ręce i odmówili razem modlitwę, a pracownicy to zrobili i normalnie się modlili. Czaicie to? Jakby coś takiego miało miejsce w Polsce to by się podniosła gigantyczna wrzawa, lewica mówiłaby że to skandal, część pracowników
  • Odpowiedz
Odczuwanie dumy z czegoś na co się nie miało żadnego wpływu to chyba najgłupsza rzecz jaką można zrobić.

@shitman6: powiedz to LGBT którzy mają cały pride month (miesiąc dumy)
  • Odpowiedz
@Beadowulf:

i co że nie miałem na to wpływu? Z nazwiska też jestem dumny chociaż nie miałem na nie wpływu,

I ty serio myślisz że jak ktoś uważa bycie dumnym z narodowości to go tym argumentem przekonasz? Bycie dumnym z tego jest tak samo
  • Odpowiedz