Aktywne Wpisy
JanLaguna +672
Rządy Assadów dobiegły końca
Po ponad 50 latach rządów Assadów nad Syrią, ich władza dobiegła końca. Rebelianci zajęli Damaszek, a armia rządowa rozpłynęła się w powietrzu - dosłownie, bo nawet członkowie Gwardii Republikańskiej (która miała stanowić straż pretoriańską Assada) rozeszli się zwyczajnie do domów.
Nikt nie wie gdzie jest Baszar. Podobno uciekł samolotem z Damaszku, ale jego samolot miał robić się na zachód od Hims.
Baszar
Po ponad 50 latach rządów Assadów nad Syrią, ich władza dobiegła końca. Rebelianci zajęli Damaszek, a armia rządowa rozpłynęła się w powietrzu - dosłownie, bo nawet członkowie Gwardii Republikańskiej (która miała stanowić straż pretoriańską Assada) rozeszli się zwyczajnie do domów.
Nikt nie wie gdzie jest Baszar. Podobno uciekł samolotem z Damaszku, ale jego samolot miał robić się na zachód od Hims.
Baszar
zzbkk +117
Taka oto lampę zrobiłem z resztek po małej budowę, koszt całe zero złoty wszystko z odzysku. Jedynie żarówki nowe
#majsterpirzu #chwalesie #diy #drewno
#majsterpirzu #chwalesie #diy #drewno
- Brak stabilności
- Jak stracisz pracę, to nowej będziesz szukał bardzo długo
- Ogromna konkurencja
- Wysokie ryzyko automatyzacji
- Stawki 15k netto + vat osiągalne są spokojnie w innych branżach na UOP
#pracait
2 ostatnie punkty to nie prawda
Tylko neurochirurdzy i anestezjolodzy z łódzkiego pogotowia są potężniejsi niż ja.
tak bedzie, seba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zdefiniowane standardami, językami programowania, metodologiami. Z dnia na dzień możesz wziąć kontrakt w Amsteramie albo w Australii za ~500-1000 EUR/day jako architekt oprogramowania, senior <coś>, manager, team lead, nawet manual tester. Podcas gdy inne zawody są mocno zakorzenione w danym miejscu, państwie etc. itp. i nie ma łatwej możliwości zmiany branży, miejsca, stanowiska...
@Bocianek2750: Czy ja wiem. Poza branżami medycyna i podobne nie widzę żeby w innych branżach się przelewało. Chyba jak piszesz o VAT myślisz o JDG wtedy może ale też trzeba coś umieć.
@Bocianek2750: dalej możesz jeździć paleciakiem po magazynie.
Ale najlepiej to
Zarobki póki co nadal są dużo lepsze niż to co wyciąga 90% (albo lepiej) społeczeństwa
Praca w komfortowych warunkach przy komputerku, gdzie połowe dnia możesz przepalić na wykopie i na innych idiotyzmach
A w dodatku tą pracę zwyczajnie da się lubić, programowanie/IT jest po prostu fajne - nie twierdzę, że nie mam przynajmniej raz na miesiąc r----------ć komputera, ale nie zmienia to faktu że zwyczajnie lubię tą pracę, nie
@Bocianek2750: Bardzo CI współczuje, jak miliony Polaków.
I potem dziwne, że tak wiele osób ma Was w dupie. Biedaki z 15k netto łatwe do ogarnięcia w innej branży. To może zostaniesz sprzedawcą w sklepie na Lubelszczyźnie? Albo nauczycielem? A może urzędnikiem w jakiejś małej gminnie
Branża IT jest jak deweloperzy, czyli w sumie developerzy są jak
@Bocianek2750: programista pracuje parę godzin w biurze i wróci na rowerku r----ć żonę, chyba że homeoffice to można nawet w czasie pracy. A kierowca po 2tyg gotowania parówek w czajniku dobrze jak nie wróci "za wcześnie"
Serio nie widzisz różnicy? XD