Wpis z mikrobloga

byłam na innym piętrze w pracy (korpo) bo na moim w automacie nie było coli, jakaś laska do mnie mówi "o *imię* co ty tu robisz" to się jej spytałam kim jest bo jej nie kojarzę, ale powiedziała "nieważne", to się spytałam jeszcze raz "no weź powiedz bo ja nie mam pojęcia kim ty jesteś a jestem ciekawa" a ona powiedziała "nieważne nieważne" jak obrażona (przecież nic złego nie powiedziałam a reakcja jakbym niemalże ją od k---w wyzwała iks de)

normictwo jest dziwne, przecież ja nie mam obowiązku pamiętania twarzy kilkaset osób z pracy, a jestem ciekawa jak s-------n kto to był i teraz nie daje mi to spokoju

#s----------e #aspolecznosc #samotnosc #spoleczenstwo #zalesie
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zoyav: to mi przypomina historyjkę z mojej starej pracbazy. Była na piętrze palarnia dla pracowników, z której korzystali wszyscy w budynku. Na fajkę poszedł młody, pracujący tam dosłownie 2 czy 3 dni koleś. Siedzi sam na palarni.
Wchodzi drugi koleś, odpala fajkę. Ten młody do niego mówi
- cześć, jestem Marcin, pracuje tu od (przed)wczoraj.
drugi na to
- cześć, ja też jestem Marcin, jestem tu dyrektorem ( ͡°
  • Odpowiedz
@Zoyav: zawstydziłaś ją, bo skoro ona Ciebie kojarzy, to w jakiś sposób jesteś dla niej "ważna" (nie od razu że super ważna, ale na tyle ważna, że Cię zapamiętała jako osobę z otoczenia), natomiast dopytując ją kim jest, pokazałaś jej, że ona nie była dla Ciebie na tyle istotna, żeby ją zapamiętać. Dopytywanie o imię często jest stosowane przez cwaniaków, żeby pokazać innym swoją nadrzędność względem nich - imię jest
  • Odpowiedz
  • 3
@Aster1981 brzmisz jak typowy normik, myślałem że zwrot "mieć z kogoś polew" zostawiliśmy po skończeniu szkoły średniej ale u niektórych dalej funkcjonuje xD
  • Odpowiedz
@swango: dlaczego mialoby nei funkcjonowac? To po prostu znaczy ze sie z czegos/kogos smiejemy.
Mysle ze jestem normikiem, jak ogromna wiekszosc ludzi. W sumie to komplement.
  • Odpowiedz