Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +108
No i masz, a ci znowu #rozdajo robio…
Do zdobycia jest ponownie karta podarunkowa o wartości 100 zł, do wyboru: Decathlon, Zalando, Biedronka, RTV Euro AGD
Zasady są proste. Aby wziąć udział w rozdajo:
•
Do zdobycia jest ponownie karta podarunkowa o wartości 100 zł, do wyboru: Decathlon, Zalando, Biedronka, RTV Euro AGD
Zasady są proste. Aby wziąć udział w rozdajo:
•
źródło: Rozdajo JakDorobic
Pobierz
wrednyfutrzak +37
Dawno na tym portalu nie widziałem takiego szamba jak #polskieonuce. Wykopki dały sobie prawa do bycia sędzią, prokuratorem i katem w jednym. Stalkują czyjeś profile i szyderczo wywieszają na widok publiczny. No ale cóż, skoro czują, że się w tym spełniają, niech im tam będzie. Szkoda tylko, że nie spożytkowują swojej energii w bardziej produktywny sposób, zamiast w postaci idei słusznego gniewu, łapiąc za widły i pochodnie.

W tamtych przewodach które złapał nie było prądu. W trakcji normalnie jest kilka tys. woltów. Elektrycy przy transformatorowniach zakładają i używają znaaaacznie bardziej izolujące środki
Swoją drogą, zdawało mi się że w Rosji jest 25 kV AC - nie mogę znaleźć aktualnych danych, ale wiki podaje ze w 1991 w tym systemie byla połowa kraju, ponad 30 później pewnie już niewiele zostało 3 kV
25kV AC to mają koleje wysokich prędkości - np francuskie TGV. Teoretycznie "polskie" pendolino również może korzystać z takiej
Nie znalazłem nowszych danych
Swoją drogą, Polska też ma przejść na 25 kV
@dwa_szopy: I lewitować nie niżej niż 50 cm
@kendziu666: Suche buty to kilka cm izolacji. Dywanik izolacyjny 15 kV ma 7 mm