Wpis z mikrobloga

Czy to nie jest scam, że podają cenę na stronie, jest informacja że towar jest dostępny w sklepie, a w sklepie cena jest inna?
#mediaexpert
roonie - Czy to nie jest scam, że podają cenę na stronie, jest informacja że towar je...

źródło: obraz

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@roonie jak kupowałem Chromecast to na stronie był tańszy. Poszedłem do sklepu, bo miał być na stanie, ale był drożej. Pokazałem, chłopakowi z obsługi, że przez neta jest niższa cena. Obniżył mi do tej internetowej bez gadania.
  • Odpowiedz
@roonie: jak pokażesz w sklepie im stronę mediaexpert z niższą ceną to sprzedadzą ci za tą niższą (znaczy mi tak zrobili, nie wiem czy to reguła)
  • Odpowiedz
@roonie: nie, cena obowiązuje przy zakupie przez stronę. Mi kiedys sprzedawca sam zasugerował bym szybko na stronie machnął zakup z odbiorem w sklepie a będzie taniej
  • Odpowiedz
@roonie: To jest reguła w elektromarketach, ze na stronie jest taniej niż w sklepie, ale w Media Expercie nie robią problemu i przy kasie obniżają cene do poziomu internetowej. Wiele zakupów tam zrobiłem i wiele razy w róznych placówkach mi obniżali. W innych nie wiem.
  • Odpowiedz
@roonie: Nie jest to scam, a taka praktyka jest już od dawna. W sklepie masz towar na już, jak natomiast chcesz trochę poczekać to możesz mieć taniej. Jak dla mnie uczciwy deal. Tyle, że fajnie byłoby, żeby napisali na stronie ile towar kosztuje w sklepie, bo jak np. przez neta masz za 320 zł a w sklepie 420 zł no to nie ma sensu po to jechać. Jakby to było
  • Odpowiedz
@roonie: Warto spytać obsługę, nie wiem jak w RTV, ale w Media Markcie jak babce z obsługi powiedziałem, że na stronie jest taniej, to mi druknęła jakiś papier z którym miałem iść do kasy i on zmniejszył cenę do tej internetowej ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz