Aktywne Wpisy
Pogromca20 +504
Siedzę sobie właśnie na SOR w Przemyślu. Zero ludzi. Czas oczekiwania 3 g. 5 min. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Strach pomyśleć co by było gdyby ktoś był przede mną. Lekarz dostał info że jest pacjent ale stwierdził że pacjent musi poczekać ¯\(ツ)/¯
źródło: 1000019311
Pobierz
KRCZVSK +44
Ale gdyby pies się zesrał na skwerku to byłby już płomień, dwa duplikaty i 500 komentarzy. xD A jak chłop się nad babą znęcał to nie ma co pochopnie oceniać, trzeba zachować powściągliwość, poznać pełen kontekst bo może zasłużyła albo to była prowokacja. xD
#psy #psiarze #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #zwiazki
#psy #psiarze #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #zwiazki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Po drugie- jeżeli przez 6 dni z rzędu nie dało się zrobić zakupów to może problem z planowaniem obowiązków. Time management jest bardzo ważnym elementem życia.
A mnie nie jest żal nikogo. Lata uciekania od płacenia za nadgodziny przez żonglowanie umowami o dzieło czy zlecenie do tego nisko płatne i totalnie beznadziejne.
@bartd: Dokładnie. Zakażmy im tego. Niech se mają wolne we wtorek. A nie jakieś łażenie po sklepach czy innych kinach w niedzielę.
edit: w ogóle podziwiam przekonanie o tym, że jeżeli TY nie chciałbyś tam pracować, to oznacza że cały świat myśli tak samo. Z parenaście lat temu pracowałem w centrum handlowym i
Niedziele wolne od handlu to była cena jaką Kaczyński zapłacił za sojusz z Solidarnością. Koronny program Piotra Dudy który chciał zrealizować w zamian za przerobienie związku w bojówkę PiSu. I to tyle w tym temacie.
@bartd: Mylisz współczucie z zazdrością.
Jeżeli miałbym mały sklepik i chętnego na pracę w niedzielę, bo chciałby sobie dorobić i akurat ma czas, to co? xD Wolność wyboru, większe kontrole
- co Cię obchodzi, co kto robi w wolnym czasie?
- dlaczego chcesz sterować tym, kiedy ja robię zakupy? Ty czy inni kasjerzy a nie biznes/popyt?
- skoro nie odpowiadają Ci warunki pracy w handlu w niedzielę, to dlaczego ma się to odbić na kliencie a nie pracodawcy? - (czy mechanik jak mu smar śmierdzi w rękach lub mu zimno na hali to odchodzi z warsztatu? czy idzie do szefa po
@JavierDaY: Niech założą związek zawodoowy i negocjują.
Nocke w sylwestra, święta w pracy, niedziele. Dajemy radę, w tygodniu mogę iść do lekarza na spokojnie. No i nocka w nadgodzinach w niedziele to 500zł na czysto do wypłaty ;>
Imho powinni znieść niedziele niehandlowe ale wprowadzić jakiś duży % zarobków np 200%. Przecież sklep NIE MUSI być otwarty w niedziele jak pracodawcy się to nie opłaca. Skoro pracodawca uznałby że zamaist 200zł dniówki
Albo, just hear me out, niektórzy ludzie mają zawody w których spędzana 12h dziennie plus dojazdy. Ja wiem ze wy fani pisowskiego zamordyzmu uwielbiacie zapominać o zawodach do których się trzeba było uczyć jak lekarze czy pielęgniarki ale to nie znaczy że ci ludzie nie istnieją ¯\(ツ)/¯
Są też ludzie którzy w niedzielę wracają z delegacji, wczasów, ratowania świata i generalnie przydało by się zrobić zakupy.
Było miliard lepszych opcji