Aktywne Wpisy

Lewusx +111
Oba zdjęcia 117kg, po lewo początek sierpnia 2024, po prawo maj 2025.
Około 292 dni musiałem pracować, żeby wykonać taki kawał progressu.
Jak oceniacie? Bydzie co z tego?
#
Około 292 dni musiałem pracować, żeby wykonać taki kawał progressu.
Jak oceniacie? Bydzie co z tego?
#
źródło: E07F5B97-B179-46BC-86B5-F2A9EAE0FAC2
Pobierz
BlackBlack +251
źródło: Dzień dobry GPW - 27.05.2025
Pobierz

Kierowcy taxi, kierowcy ciężarówek, pracownicy infolinii sieci komórkowych, pracownicy infolinii banków, usług internetowych, kelnerzy, menadżerowie hoteli, recepcjoniści, pracownicy stacji paliw, kucharze, ochroniarze, magazynierzy, logistycy, kierowcy restauracji, dziennikarze, warsztaty samochodowe, hostessy, piloci, stewardessy, kolejarze, konduktorzy, kierowcy autobusów, pracownicy elektrowni i można tak wymieniać i wymieniać.
Dlaczego więc pracownicy sklepów to święte krowy?
#pytanie #kiciochpyta #gownowpis #niedzielahandlowa
Takie dniówki i nocki są lepiej płatne, a ludzie zachowują się jak w tym przysłowiu o palcu i całej ręce.
Nie rozumiem np ilości żabek w każdym mieście. To nie jest normalne.
@sameowoce: hmmmm zastanówmy się dlaczego powstało aż tyle jedynych sklepów otwartych w niedzielę w ostatnich latach
@bartd: Nie chodzi o "łażenie" jako formę spędzania wolnego czasu. Czasem po prostu potrzebujesz kupić coś co warto oglądnąć "na żywo" typu kanapa czy krzesła albo zrobić większe zakupy spożywcze na cały tydzień a liczba obowiązków w tygodniu jest taka, że nie masz siły jechać jeszcze tego robić wieczorem, o ile sklep jest otwarty. Zostaje tylko sobota, która np. jest słoneczna
Jak otworze sklep i sam w nim pracuje to jest ok, ale jak kogoś zatrudnię to jestem "polack"?
Jeszcze do kompletu brakuje mi tekstu że zatrudnianie kogoś to z definicji wyzysk bo czerpiesz korzyść z pracy innych.
Dlaczego współczujesz? Może akurat dzięki temu mogli spędzić sobotę na całodziennym wyjeździe z rodziną czy wylegiwaniu się na ogródkach działowych?
Jak masz 2 dni na zrobienie spokojnie zakupów zamiast jednego to statystycznie kolejki są mniejsze bo rozkładają się na dwa dni.
W sumie dlaczego w sobotę muszą być sklepy otwarte? Większość ludzi nie pracuje w sobotę, a pracownicy sklepów muszą
Ps. Współczuję ludziom, którzy czują się lepszymi, bo ktoś spędza swój prywatny czas inaczej niż im się wydaje,że powinni.
@bartd: a ja współczuje tym co nie mają własnego życia i muszą się tak ekscytować innymi.
@bartd: ale już obiadek w restauracji to już spoko, co nie?