Aktywne Wpisy

panDario +3
#ufo #uap #kosmici #ufonaniepowaznie
wykluli się z jajek!!! xD polecam ten profil ostra jazda tam jest xD
wykluli się z jajek!!! xD polecam ten profil ostra jazda tam jest xD

ziomus13 +1
#kryptowaluty
Wykopki planuje stworzyć wykopową kryptowalute. Jak ją nazwać. Dawajcie propozycje i plusujcie. Wygra ta opcja z największą liczbą plusów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wykopki planuje stworzyć wykopową kryptowalute. Jak ją nazwać. Dawajcie propozycje i plusujcie. Wygra ta opcja z największą liczbą plusów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kierowcy taxi, kierowcy ciężarówek, pracownicy infolinii sieci komórkowych, pracownicy infolinii banków, usług internetowych, kelnerzy, menadżerowie hoteli, recepcjoniści, pracownicy stacji paliw, kucharze, ochroniarze, magazynierzy, logistycy, kierowcy restauracji, dziennikarze, warsztaty samochodowe, hostessy, piloci, stewardessy, kolejarze, konduktorzy, kierowcy autobusów, pracownicy elektrowni i można tak wymieniać i wymieniać.
Dlaczego więc pracownicy sklepów to święte krowy?
#pytanie #kiciochpyta #gownowpis #niedzielahandlowa
Wszelkie wyjazdy służbowe też się komplikują. Pomysł dla ludzi z mentalnością komuny
A dlaczego niby nie zostawić tego wolnemu rynkowi? Pracowałem wiele lat w weekendy, święta i jakoś nic mi się nie stało
Żona pracuje w szpitalu, a ty nie możesz sam zakupów zrobić?
I nie święte krowy, tylko równajmy w górę, a nie w dół. Dlaczego ty masz mieć prawo zrobić zakupy z żoną, a kasjerka nie ma prawa spędzić niedzieli z rodziną?
Pojawiły się też patologię rodzaju biedronka ma 3/4 etatu gdzie co prawda nie zarobisz na życie ale akurat przepracujesz tyle godzin żeby nie mieć czasu na drugą
Jako społeczeństwo tym zakazem z---------y fikołka wstecz
@sameowoce: a ja rozumiem i zajebiscie się z nich cieszę. Chodząc po Nowym Jorku albo innym Paryżu musisz nachodzić się jak głupi żeby znaleźć wodę inną niż taka za 3€ albo 3$ bo nie ma tam sklepów tego typu.
Ja ostatnio wróciłam do domu w nocy z soboty na niedziele po tygodniowej nieobecności, więc lodówka pusta. Nie mogłam zrobić w niedziele zakupów, bo sprzedawcy „rodziny majom”. Dlatego musiałam pójść do Żabki (gdzie nikt nie pracuje), a potem zamówić jeszcze żarcie na dowóz z restauracji (gdzie nikt nie gotuje i nikt nie
PiS się chciał przypodobać kosciołowi - tak żeby ludzie nie mogli chodzić do sklepów, to moze pójdą do kościoła
@lukas456432132: wystarczy nie być pokrzywdzonym biedaczkiem na etacie i mieć żonę lekarkę na mającym braki kadrowe oddziale, z presją że jak ona ad hoc nie pomoże poza godzinami to komuś może stać się krzywda. Etatowemu przypada dzień wolny za niedzielę. Biedaczek nie może dzieci wziąć
Na przykład wymusić organizację zatrudnienia tak, aby pracownicy na tym samym stanowisku mogli odbywać niedzielne dyżury zamiennie.
No ale to wymagałoby zatrudniania ludzi i jeszcze na dodatek płacenia im pensji, więc nie przejdzie, bo kto to widział takie mecyje w tym przedsiębiorczym narodzie.
zawsze jest drugie dno.
@bartd: a kiedy mają łazić jeżeli od pon-pt pracują do późnych godzin a w sobote np. robią porządki domowe/okołodomowe. Wtedy mają niedzielę na spacer, jakieś wyjscie na miasto aby coś zjeść i przy okazji zrobić zakupy w galerii w oczekiwaniu na seans filmowy. Przeszkadza ci to?