Wpis z mikrobloga

Najlepsze w polskim #programista15k jest to, że wrzuca wszystko do jednego worka i patrzy na świat tylko ze swojej perspektywy.
Algorytmy?! A komu to potrzebne! Mi do cruda nigdy się nie przydało, więc to oznacza że nigdy nikomu się nie przydało! Matematyka? A co to właściwie oznacza?

A potem płacz i zgrzytanie zębów, bo za leasing trzeba zapłacić. Większość projektów w Polsce to były low costy finansowane niskimi stopami wujka Sama. Tania kasa się skończyła, skończyły się też projekty, które mogłaby klepać rozgarnięta małpa i nastał „kryzys”. A wujek groman ostrzegał.

#programowanie #programista15k #programista25k #pracait
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@groman43: Bardziej niż algorytmów statystycznemu polskiemu programiscie brakuje umiejętności komunikacyjnych w tym angielskiego na wysokim poziomie, empatii, pozytywnego myślenia, braku narzekania i proaktywności.
  • Odpowiedz
programiści to ogólnie życiowe przegrywy więc norma

@AltCtrlSpace: To jest absolutna prawda! Ja, jako przegryw, od małego wiedziałem, że będę nieszczęśliwy. Dlatego zostałem programistą, żeby te 30k co miesiąc chociaż trochę osłodziło mi życie
( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@AltCtrlSpace przecież 30k na etat to nie są jakoś duże pieniądze dla ogarniętej firmy która potrzebuje ogarniętych ludzi. Prezesi międzynarodowych korpo to zarabiają w milionach więc nie ma co się do tego odnosić ale menadżerowie średniego-wyższego stopnia spokojnie 50-200k miesięcznie zarabiają a nie jakieś marne 30.
  • Odpowiedz
@groman43: po co mi algorytmy i leet code jak 90% tego gówna pisze akurat AI.
Jak trzeba to sobie poprawie i tyle.
Z tematami koncepcyjnymi lub bardziej złożonymi niezbyt sobie radzi
  • Odpowiedz