Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Jak masz umowę o pracę i dobre zarobki, to o kredyt hip. możesz sam zapytać w banku. Ich doradca powinien tobie przedstawić ofertę - wątpię, żeby była atrakcyjniejsza niż to co w banku, bo oni sami pożyczają.
Doradca żyje z prowizji i w naszych warunkach jego cele są kompletnie rozbieżne z twoimi, tj. on chce ci wcisnąć drogi kredyt, a nie tani.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Oferta taka sama jak u innych, prowizja takie pośrednika to 2% od wysokości kredytu, więc domdev za nagonienie ciebie do niego może sobie dorobić, a i doradca też ze swojej działki zadowolony. Wiadomo, chłop ma konflikt interesu bo dla ciebie najwazniejszy jest tani kredyt, a dla domdevu najwazniejsze jest zebys miał dużą szansę go dostać więc ja się osobiście nie zdecydowałem, ale też myślę że nie ma co demonizować,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: sam teraz robię kredo u brokera polecanego przez dewelopera - tak jak wspomniane wcześniejsze argumenty - broker na bank odpala trochę z prowizji dla dewelopera, ale oprócz tego, że to Ty wybierasz jaki chcesz kredyt wziąć (my najpierw sami się interesowaliśmy to ten broker dał nam takie rozwiązanie, które rzeczywiście jest najkorzystniejsze) a dodatkowo jeśli to jest broker od dewelopera to nie musimy się martwić komunikacją między deweloperem a
  • Odpowiedz