Wpis z mikrobloga

#analityk #analitykdanych #datascience #pracait
Cześć. Od kilku tygodni uczę się na własną rękę SQL'a. Zaraz zamierzam przenieść się na ogarnianie Excela, ale w międzyczasie okazało się, że jestem w stanie wziąć z urzędu pracy dofinansowanie na szkolenie Analityki Danych. Czy ktoś z Was uczestniczył już w jakichś kursach/bootcampach w tym temacie? CodersLab, Kodilla, Kodolamacz? Wydaje mi się to fajną opcją za free ogarnąć sobie takie szkolenie, ale martwi mnie, że ciężko znaleźć szkolenie w trybie dziennym oraz jest mała ilość chętnych i terminy się ciągle przesuwają :P
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@JamesJoyce: Kodolamacz jest chyba od Sages właśnie, ale mają ciągły problem z uzbieraniem chętnych na jakikolwiek termin. Dzięki za odradzenie Kodilli i CodersLabu :P Obczaje sobie Comarch i Alx
  • Odpowiedz
CodersLab, Kodilla, Kodolamacz?

@d-mol: Przeciez to sa kursy po kilka tysiecy... Chory jestes? Korzystaj z youtuba, a jak ci malo i chcesz wydac kase to na udemy kup cos za 50 zl.
  • Odpowiedz
@d-mol: Na szkolenia staram się chodzić regularnie od ponad 10 lat w Warszawie i z moich doświadczeń Sages trzyma najwyższy poziom. Ale to są szkolenia przeważnie 3-5 dni. Zdziwiłem się, że pisałeś o nauce excela - myślałem, że to dosyć powszechna znajomość, mnie uczono już w gimnazjum i liceum podstaw.
  • Odpowiedz
  • 0
@JamesJoyce: polecasz ew. jakieś darmowe/tanie mini kursy sql/excel/python/powerbi? Babeczka z urzędu mówi, żeby powpisywać jak najwięcej certyfikatów/potwierdzeń odbycia kursu, żeby urząd widział, że w wolnym czasie sam na własną rękę edukuje się do zawodu :P
  • Odpowiedz
@iforgotmypass_: Zapomniałem dodać, faktycznie od 10 lat dymam za cash firmy na takie szkolenia. Z własnej kieszeni bym się nie zdecydował nigdy bo taka wiedza z tych kursów jest całkowicie dostępna z youtuba. Kolejnym dużym plusem, że te szkolenia są w czasie pracy ;)
  • Odpowiedz
@d-mol w data na stanowiska juniorskie jest teraz po kilkaset cv na stanowisko, w tym ludzie po polibudach, a nawet ludzie z expem, jesli myslisz ze po takim gowno szkoleniu znajdziesz pierwsza prace to zycze powodzenia
  • Odpowiedz