Wpis z mikrobloga

@JonaszSynGrazyny:

"W trakcie programu rozrywkowego "Saturday Night Live" powiedział, że ma zespół Aspergera, czyli zaburzenie rozwoju, które należy do spektrum autyzmu"

"Choć uważa się, że zespół Aspergera nie ma wpływu na poziom inteligencji, to jednak specyficzne upośledzenie funkcji społecznych i emocjonalnych powoduje, że osoba taka może sprawiać wrażenie, w zależności od sytuacji wymagającej tych umiejętności, mniej lub bardziej inteligentnej, bądź niedojrzałej czy ekscentrycznej."
  • Odpowiedz
W sensie, że ten narcyz i infantylny arogant przestał nim być "bo rakieta"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@niecodziennyszczon: gosciu pcha swiat do przodu, a dla wykopka liczy sie, ze jest arogantem xD
Podpowiem ci, ze Einstein tez nie byl przyjemnym typem, a w stosunku do swojej owczesniej dziewczyny ekstremalnie nieprzyjemnym.

Widzisz, fajny i mily to mozesz byc ty czy ja, Musk ma pchac wozek na ktorym
  • Odpowiedz
@RandyBobandy: Myślę, że po części masz rację. On ma pieniądze, którymi zarządza. W biografii Muska z przed kilku lat była historia (nie pamiętam dokładnych liczb i faktów, ale chodzi o sens), że przyszedł do niego inżynier i mówi, że musi zwiększyć budżet do 200 tys. $ na jakiś moduł z pompą czy coś takiego. Elon powiedział masz tu 20 tys. $ i nie wracaj tu bez gotowego rozwiązania. Ostatecznie w
  • Odpowiedz
lepiej niech lata rakietami i robi technikę, i się nie miesza w politykę, bo ze swoimi protrumpowymi poglądami

@inver: IMO, bardziej niebezpieczne jest to co się w stanach zaczęło dziać z lewicowymi mediami i brakiem wolności słowa.

Gdyby Elon miał wybór, głosowałby na kogoś innego z prawej strony. Tu chodzi głównie Elonowi o to by nie głosować na Demokratów w tych wyborach.
  • Odpowiedz
@Fuss1981: przekonujesz @wstanczyk'a, a to Ciebie trzeba uświadomić. To naprawdę był pomysł Elona. Na to wskazują "zeznania świadków", którzy byli podczas tego spotkania. Tutaj jedno z nich, w filmie, 0:30.

I to nie pierwszy raz Elon podejmuje tego typu decyzje. Jednym z sekretów Elona jest to, że on naprawdę często przejmuje kontrole nad zespołami, którymi kieruje. I tak, naprawdę kieruje, kierował zespołami Raptora (silników Starshipa), Optimusa, FSD i wieloma innymi.
anonimowy_programista - @Fuss1981: przekonujesz @wstanczyk'a, a to Ciebie trzeba uświ...
  • Odpowiedz
  • 0
@MalinowyGarncarz mów za siebie. Z mojego punktu widzenia lepszy dla Polski jest wybór demokratów, lub republikanów starej szkoły. Trump to szaleniec, a do tego debil z pieniędzmi. Dla Polaków to katastrofa.
  • Odpowiedz
@wstanczyk: chyba mało miałeś okazji pracować ze zdolnymi przełożonymi, ale mi nie raz, nie dwa zdażyło się, że mój przełożony rzucił pomysłem, który był radykalny, ale i genialny w swojej prostoście.

Inżynierowie z projektu często są zbyt "zafiksowaniu" na klasycznym rozwiązywaniu problemów. Poza tym, nie mają wyczucia akceptowalnego ryzyka i przez to zbyt często odrzucają nawet podświadomie pomysły na które przecież "góra się nie zgodzi".

Jak Elon zwolnił 80% załogi
  • Odpowiedz