Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#praca #studia #matematyka #ekonomia
Witam.
Prosiłbym o doradzenie drogi kariery. Chodzi o mojego 16 letniego syna, który uczęszcza do liceum z rozszerzonym angielskim i matematyką. Bardzo lubi zarówno angielski, jak i matematykę, i chciałbym, aby spróbował na tym oprzeć swoją karierę (nauczyciel odpada). Przedmioty ścisłe takie jak fizyka i chemia go nie interesują.
Jakie studia wybrać? Myślałem o ekonomii, może prawo i podatki. Na jakie zawody zwrócić uwagę, oprócz "pani z okienka" i dyrektora banku. Co daje możliwość rozwoju, ale też i pieniądze?
Dzięki.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co daje możliwość rozwoju, ale też i pieniądze?

@mirko_anonim: niepopularna opinia - wszystko to w czym jesteś dobry. I tutaj haczyk, żeby być w czymś dobrym musisz lubić to robić przez wiele lat i nie wypalić się po drodze dlatego zamiast wybierać synowi drogę kariery na lata do przodu spróbuj popchnąć go do tego żeby odkrył co naprawdę lubi i czym chce się zająć. Ma jeszcze trochę czasu żeby nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Daj mu spokój, niech dba o zdrowie i psyche, nie nadużywa substancji, nie zrobi dziecka z jakąś toksycznej babą - takie podstawy. Ty jesteś stary i nie rozumiesz jak szybko się świat zmienia, o czym świadczy że myślisz o karierze w kontekście przedmiotów ze szkoły. Nie wymyślaj mu co ma robić w życiu niech sam to rozkmini.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Akademia wojskowa. 44 lata i emerytura, kasa w okolicach średniej krajowej i w hooj dodatków jeszcze ,po szkole jest od razu oficerem więc w razie wojny nie będzie w okopie tylko gdzieś w sztabie dowodzenia (nie znam się na tym :P), od poniedziałku do piątku do 15:00, weekendy wolne, w czasie studiów spanie za darmo, jedzenie za darmo, więc można odkładać przez 5 lat kasę na start w dorosłe
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Dzięki za odpowiedzi.
Ja mu nie chce nic narzucać tylko zaproponować. Pomóc - ojcowie tak powinni robić, ja jestem z tych spoko :)
IT jako programowanie raczej odpada bo brał udział w konkursie programistycznym InstaLogik i nie czuł tego wcale.

@kamilspl ciekawe tylko geograficzne odległe
@andrzejstrzelba1 wojsko go
  • Odpowiedz