Wpis z mikrobloga

Kontynuacja wpisu https://wykop.pl/wpis/78445593/nad-moja-nieruchomoscia-tauron-puscil-swiatlowody-

Wystarczyło pożalić się na Mirko i coś ruszyło. Dostałem maila z pytaniem jak chcę to załatwić, czy mają przeprojektowywać słupy czy jestem skłonny się dogadać. Biorąc pod uwagę że jedyne z czym mi obecnie wadzą to w wycince drzew z działki, a przeprojektowanie słupów przy skrzyżowaniu ruchliwej ulicy może ich dużo kosztować, to myślę że mam tutaj fajne warunki negocjacyjne.

Ile zawołać? Układ mniej więcej pic rel, długość działki tam gdzie leci światłowód ok. 30m. światłowód to jedyne media jakie tam lecą, na czarno granice działki, na brązowo słupy i światłowody, na żółto prąd (kończy się na tym słupie do którego biegnie światłowód biegnący nad działką).

Powiedziałem na wstępie że oczekuję pomocy z wycinką drzew żeby nie uszkodzić przewodów, no ale to na pewno za mało za bezterminową zgodę. Piłeczka jest po mojej stronie, co zaproponować? Dzierżawa i opłata co miesiąc/rok? Jednorazowa opłata (pewnie na to będą naciskać)? Ile?

Lokalizacja GOP, blisko centrum miasta, więc żadne zadupie.

#pytanie #siecikomputerowe #prawo #sieci #swiatlowody trochę #budownictwo #budowadomu bo może czegoś nie biorę pod uwagę pod kątem mieszkania w przyszłości.
@Jurix +15
Nad moją nieruchomością Tauron puścił światłowody. Przewód leci między drzewami które chciałem w tym roku wyciąć. Zgodę na wycinkę dostałem, jednak usunięcie ich bez uszkodzenia przewodów będzie trudne i kosztowne. Napisałem do Taurona w tej sprawie, spytałem czy w ogóle mają podstawę prawną do zawieszenia tych światłowodów nad
Jurix - Kontynuacja wpisu https://wykop.pl/wpis/78445593/nad-moja-nieruchomoscia-taur...

źródło: 1

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@XdekHckr: Po miesiącach kopania się ściągnęli światłowód. Co jest januszowego w tym, że nie dałem korporacji wyłudzającej dotacje unijne zarobić moim kosztem? Bo do tego się sprowadzały rozmowy. Nie wiem z której części tego wpisu wywnioskowałeś że ktokolwiek liczył na duże pieniądze, a za darmo nie dam sobie wpisać służebności do KW prywatnej firmie.
  • Odpowiedz