Wpis z mikrobloga

#masterchef @Mirkosoft kolego, czym Ty tak podpadłeś tutejszej, profesjonalnej widowni?
Oglądam odcinki i kurka czegoś zupełnie nie rozumiem, mógłbyś wyjaśnić o to tym dzbanom chodzi?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vade: @Mirkosoft hejt zaczął się lać po tym, jak Rafał stojąc na balkonie wyczaił, że 2 uczestniczki w konkurencji eliminacyjnej nie wykorzystały wszystkich składników, co było warunkiem koniecznym konkurencji. Faktycznie, może trochę za dużo emocji tam było, ale każdy jest mądry jakby się zachował jak nie stoi przed kamerami i nie bierze udziału w konkurencjach.
Moim zdaniem dużo gorszą postawą niż Rafał (który de facto miał rację, więc jak
  • Odpowiedz
@Vade: To chyba trzeba tych osób zapytać. W przeciwieństwie do nich nie zakładam, że wiem co sobie myślą ;)
Tak zmontowali program to tak ludzie będą oceniać, a ja też nie mogę tego w szczegółach wyjaśnić bo jestem związany tajemnicą. Zanim będę mógł opowiedzieć ze szczegółami jak było to już nikogo to nie będzie obchodzić. Kto odpowiada za montaż ten ma władzę nad tym jak zostaniesz pokazany. Juror może uczestnika
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: Ogromnie dużo w tym prawdy.
Dziękuję za te słowa, skłaniają do refleksji - nie tylko w temacie tego programu, ale również innych produkcji tej czy innej stacji.
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: Szczerze mówiąc ja widzę ten montaż. I te docinki komentatora. Nawet nic nie musisz mówić, a komentator sobie heheszkuje na Twój temat i dopowiada.
W ostatnim odcinku w ogóle widać było jak faworyzują niektórych uczestników. Czekałeś na ocenę Twojego dania w porównaniu z panią z kabaretu (sorry, jestem słaba z imion), zostawili Was na koniec, żeby powiedzieć:
Danie Mirka: to było super, to też fajne, takie dobre połączenie dwóch kuchni, że
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 3
@tarushiba: zgadzam się z Tobą w 100%, ja pana Mirkosofta nie kojarzyłam przed jego zapowiedzią masterchefa, ale kibicuję mu, bo widzę że naprawdę ma umiejetnosci i dużo się można od niego nauczyć, a produkcja traktuje go niesprawiedliwie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@tarushiba @Vade ja po tej konkurencji przestałem wiedzieć sens szczerze mówiąc. Kaczka confit w 90 minut. Widać nawet przy ocenianiu, że jest praktycznie nie ruszona, no ale sos dobry ;). To akurat była Julka, z kabaretu była Basia, która najpierw była w moim zespole a później spotkaliśmy się w dogrywce. Nawet na IG Masterchefa dodaliśmy nasze przepisy i Julka sama mówi w nim aby kaczkę confit robić 3 godziny. Jak
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 6
@Mirkosoft: ja od lat jestem kucharzem amatorem i oglądam te wszystkie programy (polskie, anglojęzyczne i chińskojęzyczne) i serio, widze jak to jest montowane bezczelnie, i w każdym kraju tak negatywnie podchodzą do normalnych uczestnikow, którzy nie mają chorych dzieci, ckliwych historii lub czego tam 🙄 serio widać jak Ciebie w masterchefie wzięli na taką postać główną, ale negatywną, na co kompletnie nie zasługujesz. Kibicuje Ci szczerze serio, bo pokazałeś się
  • Odpowiedz