Wpis z mikrobloga

Mirasy, chciałem się pochwalić, bo w tym roku spełniłem swoje kolejne marzenia. Zrobiłem prawo jazdy na motocykl, kupiłem motocykl i pojechałem nim na wycieczkę po Europie.
Przejechałem w ten sposób 5000 km, a sama wycieczka trwała 52 dni.
W ten sposób odkryłem nowy dla mnie sposób podróżowania i bardzo mi się taka forma podoba oraz chcę więcej

#chwalesie #motocykl #motocykle #marzenia #podroze
MorDrakka - Mirasy, chciałem się pochwalić, bo w tym roku spełniłem swoje kolejne mar...

źródło: mapa

Pobierz
  • 165
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@JohnVanClouds: to już trzeba się trochę znać i wiedzieć, jak ocenić, czy dany element jest jeszcze sprawny, czy już nadaje się do wymiany. Mam nadzieję, że kiedyś ogarnę takie umiejętności. Na razie, to olejarka, którą zainstalował poprzedni właściciel przestała działać i muszę jakoś to ogarnąć
  • Odpowiedz
@MorDrakka: odczuawasz radość po spełnieniu marzeń czy rozczarowanie, że spelnienie marzeń nie dało szczescia? Ja zawsze to drugie, zawsze po spełnieniu marzeń robię się smutniejszy
  • Odpowiedz
@MorDrakka: podpowiesz dlaczego myślisz że taka wycieczka samochodem samotnie nie ma sensu? Ludzie też mi to mówią, a nie potrafię pojąć dlaczego. Nie będzie z kim pogadac? Auto więcej spali? Nie potrafię sobie wyobrazić argumentu, a może słusznie mówicie że to nie ma sensu. Będę Wdzięczna za wskazówkę :)
  • Odpowiedz
  • 0
Jak noclegi? Jaki koszt łączny noclegów i całego wypadu

@CzystaMaestria: nie podliczałem, ogólnie nie potrzebuję wiele, więc zawsze szukam tańszych miejsc. W Albanii i Macedonii płaciłem 1/3 tego, co w Chorwacji, która teraz jest niesamowicie droga, a przynajmniej wybrzeże w sezonie, reszta kraju ponoć w miarę normalna

czemu ominąłeś przełęcze w
  • Odpowiedz
@januszkasprzykowski: Ja w tym roku 4000 km na moim XSR 125, mój pierwszy sezon i trochę Cię rozumiem, już dwa razy zastanawiałem się czy nie igram z losem, na przyszły sezon miałem przesiadać się na coś mocniejszego ale podziękuję bo źle skończę.
  • Odpowiedz
@MorDrakka: hej. Generalnie jak chcesz robic TET to zawsze najpierw sprawdź sobie sekcje w danym kraju, czy jest ok czy nie. Afryka jest klocem, więc bardzo ważne też w jakie akurat warunki pogodowe się pakujesz, jakie opony, etc. Trasa sucha może być lajtem, a jak padało ostatnie dni może być koszmar. Do tego kup sobie nawi, tak żeby prowadziła Cię po śladzie. Ewentualnie na komórkę pobierz mapy offline. Jak w
  • Odpowiedz
  • 1
@MorDrakka szacun. Jechałem w tym roku autem do Albanii (docelowo to i do Grecji dojechałem) i południe Chorwacji to już same moto mi towarzyszyły. Mega mi się podobało jak jadą, czasami sami, czasem męska wyprawa w 4-5. Czarnogóra też sporo motocykli, nawet z Kanady.
  • Odpowiedz
@MorDrakka

Mirasy, chciałem się pochwalić, bo w tym roku spełniłem swoje kolejne marzenia. Zrobiłem prawo jazdy na motocykl, kupiłem motocykl i pojechałem nim na wycieczkę po Europie.

Przejechałem w ten sposób 5000 km, a sama wycieczka trwała 52 dni.

W ten sposób odkryłem nowy dla mnie sposób podróżowania i bardzo mi się taka forma podoba oraz chcę więcej
  • Odpowiedz
@MorDrakka: Jak poczucie bezpieczeństwa podczas tego wyjazdu?

@lunaexoriens: w tym roku z żoną zrobiliśmy 10k km po Europie właśnie w samochodzie, gdybyś miał jakieś pytania - dawaj znać. Ale po Europie zachodniej. Rozważamy Bałkany lub Skandynawię na kolejny raz.
  • Odpowiedz