Aktywne Wpisy
mmmod +22
nie mogę iść do sklepu i powiedzieć żeby te p---y nie sprzedawały alkoholu mojej starej pijanej? marzenie ścietej głowy hm? aż zal dupe ściska bo całe osiedle wie że moja stara to pijaczka no i to oczywiste ze ktoś nie kupuje 300ml wódy dziennie na imprezke, będac 60 paroletnią kobietą, oby te p---y ze sklepy zdechły, dosłownie mam w dupie prawo konsumenckie, niech zdechną k---a na raka, jak moga to k---a robić
WolfSky +196
A oto Nasz wygrana!
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Ojciec jeździł na trasach międzynarodowych parę lat dla takiego dziadtransa, ale że mój stary to taki sam dziad jak ten właściciel, to się jakoś dogadywali. No i po 5 latach służby dla Janusza, Janusz wymyślił sobie, że mojego starego z roboty ceremonialnie wyrzuci, bo mu się coś zaczęło nie spinać kosztowo.
Starego zwolnił podczas L4 z powodu zapalenia płuc, korespondencyjnie, bez okresu wypowiedzenia, dyscyplinarnie, że stary się w pracy nie stawił czy coś tam. Ogólnie cyrk na kółkach, daty oczywiście wsteczne, wałek na wałku.
Stary w szoku, próbował się z gościem dogadać, żeby nie robił maniany, tylko normalnie mu złożył wypowiedzenie, zapłacił zaległe pieniądze i rozstajemy się w dobrych stosunkach. No, ale Januszowi do ucha podpowiadał tytaniczny Janusz senior, który powiedział, że mają iść w zaparte. No to mój stary za moją radą złożył sprawę do sądu pracy.
I najlepsze jest to, ze nawet na początku sędzia był bezstronny, chciał usłyszeć obie strony, to jak usłyszał jakie walki odchodziły, to stwierdził, że tu nawet nie ma z czym dyskutować. Najlepsze jest to, że Janusz myśli, że weźmie wszystkich na przeczekanie i nie będzie się stawiać w sądzie na rozprawach. Już się nie stawił na 3. Na następną dostanie eskortę policji i wyrok na przywrócenie do pracy za 2,5 roku, zapłatę zaległych pensji 2,5 roku wstecz + 6 miesięcy odprawy. Łącznie z ćwierć melona xD a że chłop od pługa oderwany, to nie podumał żeby uciekać z majątkiem na jakieś inne spółki, to będzie z czego ściągać.
A trzeba się było dogadać z moim od początku na zaległą pensję i miesiąc wypowiedzenia. Skończyłoby się na 25k.
Taki wasz obraz uciemiężeni przedsiębiorcy.
@kubas_782: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co to za
Komentarz usunięty przez moderatora
@rosoz: ciekawe w jakis sposób ( ͡° ͜ʖ ͡°) zanim spółka może ogłosić upadłość jest sporo warunków do spełnienia, między innymi takich że już nie ma sie kasy na bieżącą działalność, ale i takim przypadku przyjdzie Pan Komornik i zajmie sprzęty na poczet kredytów i wypłat. A wypłaty mają pierwszeństwo. Słowem,