Wpis z mikrobloga

Mirasy, chciałem się pochwalić, bo w tym roku spełniłem swoje kolejne marzenia. Zrobiłem prawo jazdy na motocykl, kupiłem motocykl i pojechałem nim na wycieczkę po Europie.
Przejechałem w ten sposób 5000 km, a sama wycieczka trwała 52 dni.
W ten sposób odkryłem nowy dla mnie sposób podróżowania i bardzo mi się taka forma podoba oraz chcę więcej

#chwalesie #motocykl #motocykle #marzenia #podroze
MorDrakka - Mirasy, chciałem się pochwalić, bo w tym roku spełniłem swoje kolejne mar...

źródło: mapa

Pobierz
  • 166
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MorDrakka: Gratki i szacun za taki dystans na pierwszą dłuższa podróż.
1. Dlaczego od razu Afryka? Nie mam nic do modelu bo sam bym chciał kiedyś ją mieć (sam mam Fz6s1), pytam tylko czy nie obawiałeś się troche gabarytów i tego że to od razu górna półka jak na pierwsze moto.
2. Ten screen to z jakiejś apki? Przejrzyście to wygląda
3. Mapy robiłeś wcześniej i gpx wgrywałeś czy spontan?
  • Odpowiedz
  • 1
ta grafika to z jakiejś apki czy samoróbka?

Polarsteps, aplikacja, która śledzi twoją lokalizację, a ty możesz dodawać punkty ze zdjęciami i notatkami

jakieś top 3 odwiedzonych miejsc poproszę

@
  • Odpowiedz
  • 0
Dlaczego od razu Afryka? Nie mam nic do modelu bo sam bym chciał kiedyś ją mieć (sam mam Fz6s1), pytam tylko czy nie obawiałeś się troche gabarytów i tego że to od razu górna półka jak na pierwsze moto

@Astolus: Ogólnie wyszedłem z założenia, że wolę motocykl docelowy i po prostu ostrożniej nim jeździć, niż zmieniać motocykl co roku. Poza tym chciałbym też troszkę w terenie jeździć i szukałem motocykla, który
  • Odpowiedz
@MorDrakka: Dzięki za odpowiedź.

Pytam o gpx bo przetestowałem kilka apek i każda jest beznadziejna, a google maps często prowadzą pod zakazy i drogi widmo, szczególnie po pipidówach.

Na koniec, czemu Afryka? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Myślałeś nad Tenere?
  • Odpowiedz
  • 1
Noclegi w przygodnych miejscach czy wcześniej ogarniałeś sobie trasę precyzyjnie?

@Utero: Kiedyś wszystko dokładnie planowałem, ale ta wycieczka była inna, mniej więcej wiedziałem, jak chcę jechać, ale trasę powrotną, to ogarniałem na ostatnią chwilę, noclegi też zazwyczaj na dzień wcześniej sobie ogarniałem

Na koniec, czemu Afryka? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Myślałeś nad Tenere?

@Astolus: Nie myślałem, a z tą afryką też w sumie jakoś
  • Odpowiedz
  • 0
ale gdzie miales bagaze? jakas przyczepka?

@Pasterz30: trzy kufry, ale przez to wziąłem za dużo i odbiło się to negatywnie na jeździe. Następnym razem biorę mniej

Fajnie czyta się takie wpisy! Powodzenia w dalszych podróżach i szerokiej drogi
  • Odpowiedz
@MorDrakka: ta sama historia u mnie :) Zawsze chciałem, długo zwlekałem, w tym roku zrobiłem prawko(W sierpniu) i kupiłem mój pierwszy ADV a potem całkowicie się w tym zakochałem :) 3500km za mną po kraju wkoło komina, kwiecień/maj planuje objechać całą Polskę dookoła 3900km :D Następne plany to tripy podobne do Twojego. Powodzonka stary
  • Odpowiedz