Wpis z mikrobloga

Mirasy, chciałem się pochwalić, bo w tym roku spełniłem swoje kolejne marzenia. Zrobiłem prawo jazdy na motocykl, kupiłem motocykl i pojechałem nim na wycieczkę po Europie.
Przejechałem w ten sposób 5000 km, a sama wycieczka trwała 52 dni.
W ten sposób odkryłem nowy dla mnie sposób podróżowania i bardzo mi się taka forma podoba oraz chcę więcej

#chwalesie #motocykl #motocykle #marzenia #podroze
MorDrakka - Mirasy, chciałem się pochwalić, bo w tym roku spełniłem swoje kolejne mar...

źródło: mapa

Pobierz
  • 166
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MorDrakka: Napisz jeszcze jak ogarniałeś noclegi. Marzy mi się coś takiego, ale autem i dłużej, żeby tak robić sobie przystanki tygodniowe w danych miastach ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tylko kurde trochę się cykam, że mnie cygany ukradną.
  • Odpowiedz
Ja 3 lata temu zrobiłem prawko, mam hondę cb500x, i w sumie rzadko co jeżdżę, ciężko mi się na moto zabrać. Jak już jest ładna pogoda i mam ze 2 godzinki to wskakuje na rower. Na rowerze mam więcej przejechane km niż na moto...
Nawet w tym roku przejechałem polskie wybrzeże rowerem z sakwami...
Myślę czy się nie przełamać i pojechać w przyszłym roku na tour de france pokibicować, bo aż mi
  • Odpowiedz
  • 2
jakieś przygody z motocyklem w tym czasie ?

@Meritum: motocykl dobry, więc nie, tylko kierowca d--a, ale to inna sprawa, wciąż się uczę

koledze w Afryce kiedyś padł regulator, ale dojechał. Akurat w motocyklach nie ma zazwyczaj sygnalizacji słabego ładowania. Ja dodatkowo zamontowałem woltomierz bezpośrednio do
  • Odpowiedz
Ale boje sie jechac ulicą ze mnie ktos zabije :D Powinno sie dac na scieżkach rowerowych jezdzic i chodznikami takimi małymi

@Italianka: Błagam Cię! Nie wsiadaj na motór! XoXo
  • Odpowiedz
@MorDrakka: w jaki sposób mogłeś sobie pozwolić na tyle dni podróży? Nie pracujesz, czy jakoś jesteś freelancerem i zdalnie?
Drugie pytanie, nie bałeś się w tak krótkim czasie od dopiero co wyrobienia prawka, ruszyć w taką długą trasę?
  • Odpowiedz
@Italianka 125 dobre tylko do miasta ale gwarantuje ci ze po pol roku będziesz chciał coś większego i to nawet jeśli chodzi o skutera. 300 to takie optimum do miasta, sprawnie wyprzedzisz, jest ogromna różnica pomiędzy nim a 125. Rób prawko, przyda się ;)
  • Odpowiedz
@MorDrakka graty wspaniałe doświadczenie, jeździłeś już wcześniej jakimś 125 czy od razu po prawku zakup i jazda w taką trasę?
Jak z awaryjnością? Jakie miałeś ogólnie przygody które ci zapadną w pamięć?
  • Odpowiedz