@mirko_anonim jedz rzadziej ale większe porcje. Ważne żeby nie jeść normalnych regularnych posiłków (to prowadzi do tycia) tylko cały dzień coś podjadać, chipsy albo orzeszki. Aby wyznaczyć nowe szlaki metaboliczne i przetrzeć organizm jedź jak najwięcej przetworzonej żywności. I najważniejsze - pierwszy posiłek dopiero po powrocie z pracy, omijaj śniadania. Zamiast tego aby dostarczyć energii pij z rana dużo coli. Zaufaj mi i powierz swoje zdrowie, jestem randomowym ekspertem z internetu
odpowiedzialny-uczeń-1: oczywiscie robisz split 5x w tygodniu, przy czym we wtorki trenujesz tez rano i wieczorem, komora hiperbaryczna i nieustannie progresujesz silowo?
✨️ Autor wpisu (OP): Zawsze trenerzy mi polecali i robili mi plany fbw na siłowni. Tak też ćwiczę. 3 czy czasem 4 treningi siłowo. Zawsze po pracy trening na siłowni. Oczywiście jeśli były jakieś kontuzje czy choroby to były przerwy. Komora to sobie żarty chyba robisz jakieś ze mnie. Nie robię jej. Na redukcji staram się progresować i dokładam ciężaru. Na pewno nie dopuszczać do obniżania ich. Choć ciężko to idzie.
✨️ Autor wpisu (OP): @mirko_anonim: nie lepiej po takim czasie patrzec na centrymetry, a nie na wage?
Nie widać różnic w sylwetce, pomiary trzymają się zawsze w widełkach tych samych, a wagę utrzymuję od roku. Co spadnie to wraca czy jak pójdzie do góry to wraca i tak w pętli
✨️ Autor wpisu (OP): jedz rzadziej ale większe porcje. Ważne żeby nie jeść normalnych regularnych posiłków (to prowadzi do tycia) tylko cały dzień coś podjadać, chipsy albo orzeszki. Aby wyznaczyć nowe szlaki metaboliczne i przetrzeć organizm jedź jak najwięcej przetworzonej żywności. I najważniejsze - pierwszy posiłek dopiero po powrocie z pracy, omijaj śniadania. Zamiast tego aby dostarczyć energii pij z rana dużo coli. Zaufaj mi i powierz swoje zdrowie, jestem randomowym
@mirko_anonim: badania tak, szczególnie ukierunkowane na tarczycę.
Nie ma różnicy w dwóch dużych posiłkach, albo sześciu małych, o ile makro i kaloryczność mają taką samą. Wbrew temu co się utarło tak sugerują badania.
Restrykcyjne diety nie mają sensu, bo kończą się zwykle efektem jojo.
Ćwicząc siłowo i chcąc mieć przyzwoitą sylwetkę wystarczy dieta wysokobiałkowa i ograniczenie węgli. Tłuszczy nie ograniczać do zera, szczególnie tych zdrowych, mają kluczowe znaczenie przy produkcji
tłuszcze w diecie nie mają kluczowego znaczenia w produkcji hormon.
@Inozythol: nie masz racji, badania pokazują dokładnie odwrotnie:
Niedobór tłuszczów w diecie
Diety o bardzo niskiej zawartości tłuszczu mogą paradoksalnie obniżać poziom testosteronu. Choć nadmiar tłuszczów nasyconych jest niezdrowy, to pewna ilość zdrowych tłuszczów, takich jak kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, jest niezbędna do produkcji hormonów. Tłuszcze są podstawowym składnikiem do syntezy hormonów sterydowych, w
@Atreyu: piszesz badania, a wrzuciłeś jedno. Teraz zamiast szukać potwierdzenia swoich wierzeń, poszukaj badań prseczacych tej tezie. A jak chcesz dawać jakieś wytyczne to pokazuj metaanalizy. No i jak chcesz w ogóle posługiwać się linkami do badań to czytaj całe, nie tylko skrót. A potem pokaz, że umiesz je czytać i interpretować.
Wszyscy nagle stają specjalistami od badań, a 99% ludzi czyta same skróty i jeszcze nie skończy, a już
@Inozythol: jakby w ogóle nie masz racji, a próbujesz się kłócić. Zacznij sam od przeczytania tego co udostępniłem, później będziemy rzeczowo dyskutować, a wtedy nawet ja zapoznam się ze źródłami które ty podałeś ( ͡~ ͜ʖ͡°)
@Atreyu: Twoim zdaniem. Niedoinformowanym i nie doczytanym nie mam racji. Napisałeś, że tłuszcze pokarmowe mają kluczowe znaczenie w produkcji hormonów. Przeczytaj ze zrozumieniem to i odpowiedz na pytanie gdzie ten klucz leży.
@mirko_anonim: Za to z gramatyką problemów sporo xD
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
Zawsze trenerzy mi polecali i robili mi plany fbw na siłowni. Tak też ćwiczę. 3 czy czasem 4 treningi siłowo. Zawsze po pracy trening na siłowni. Oczywiście jeśli były jakieś kontuzje czy choroby to były przerwy. Komora to sobie żarty chyba robisz jakieś ze mnie. Nie robię jej. Na redukcji staram się progresować i dokładam ciężaru. Na pewno nie dopuszczać do obniżania ich. Choć ciężko to idzie.
Nie widać różnic w sylwetce, pomiary trzymają się zawsze w widełkach tych samych, a wagę utrzymuję od roku. Co spadnie to wraca czy jak pójdzie do góry to wraca i tak w pętli
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Miałem jej usg w 2021/22 roku i dobrze wyszła
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: Za to z gramatyką problemów sporo xD
Twój komentarz nic nie wnosi do tematu, ani nie pomaga. To moja sprawa jak piszę. Nie jesteśmy na lekcji polskiego, a ty nie jesteś
@mirko_anonim: skoro ćwiczysz długo jedna rozpiska to albo wykorzystałeś jej potencjał albo jesteś blisko
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
Nie ma różnicy w dwóch dużych posiłkach, albo sześciu małych, o ile makro i kaloryczność mają taką samą. Wbrew temu co się utarło tak sugerują badania.
Restrykcyjne diety nie mają sensu, bo kończą się zwykle efektem jojo.
Ćwicząc siłowo i chcąc mieć przyzwoitą sylwetkę wystarczy dieta wysokobiałkowa i ograniczenie węgli. Tłuszczy nie ograniczać do zera, szczególnie tych zdrowych, mają kluczowe znaczenie przy produkcji
@Inozythol: nie masz racji, badania pokazują dokładnie odwrotnie:
Wszyscy nagle stają specjalistami od badań, a 99% ludzi czyta same skróty i jeszcze nie skończy, a już
Napisałeś, że tłuszcze pokarmowe mają kluczowe znaczenie w produkcji hormonów. Przeczytaj ze zrozumieniem to i odpowiedz na pytanie gdzie ten klucz leży.
@mirko_anonim: mniej żryj, więcej się ruszaj - as simple as that