Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +74
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

Dzisiaj wrzucam do mojego 8-letniego kompa na AM4 Ryzena 7 5800x. Najpierw siedział tam podkręcony do granic możliwości Ryzen 1 1200, aktualnie siedzi Ryzen 5 3600 (na sprzedaż jak coś). Jedyne co musiałem jeszcze zmienić to chłodzenie ze spartan 3 (na sprzedaż) na SPC Fortis 5.
W przeciągu 8 lat do kompa za 2200 zł (nowy)
- dorzuciłem za 300 zł Radeon RX5700
- dorzuciłem 8 GB Ramu (100 zł?)
- zmieniłem R1 1200 na R5 3600 (300 zł).
- teraz wrzucam R7 5800x którego też kupiłem za 300 zł.
Po sprzedaży części wychodzi na to że moje Upgrady kosztowały w sumie może 400-500 zł. a cały komp z grafiką RX 5700 i R7 5800X w przeciągu 8 lat nie wyszedł nawet 3000zł. Kto ogarnia to wie, że pograć można na tym we wszystko w FHD na ultra albo w 1440p na high/medium.
#pcmasterrace #komputery #ryzen
Amen, Dziękujmy że mamy AMD
Potrzebne dowody bo to karta z 8bg vram sprzed 5 lat i co najwyżej to w lola albo inne esportowe rzeczy możesz pograć 1080p ultra XD chyba, że wliczasz fsr i frame generation ale nie wiem czy ta karta to obsługuje
https://www.youtube.com/watch?v=TAHgx7VKgbg
@Damian_prosze_cie:
kij w oko Intelowi za wymiany podstawek co dwie generacje
wyrabiam normę za innych hahaha
@mk321: To sprawdź sobie ile kosztuje używane ps5, wciąż dwa razy taniej niż składak opa xD
@Tommy__: bardziej laptopa z Turionem albo FXa (nie mylić z Athlonem FX). Dwa piekarniki, porównywalne z Pentiumem D albo nowymi Intelami.
Ewentualnie mieli problem z ukruszonym rdzeniem Athlonów XP/Duronów/Sempronów XD
@BornToDie69: Na steamie jest demo Final fantasy XVi nowa świeża gierka. Chciałbym zobaczyć to FHD Ultra w normalnej ilości klatek( ͡° ͜ʖ ͡°)