Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, kiedys na silce cos mi strzelilo podczas przysiadu w biodrze/miednicy. Nie przeszkadzalo mi to w zaden sposob w funkcjonowaniu do czasu az zaczalem biegac. Poszedlem do fizjo, zakresy w porzadku, w zadnym cwiczeniu nie czulem bolu, poszedlem do ortopedy, zlecil rtg przerurzne i wiekszosc ok, poza: "zaostrzenie brzegow panewek stawow biodrowych oraz spojenia lonowego". No i w sumie tyle. Robilem przerozne cwiczenia.
na posladek, mobilizacje biodra, nic nie pomaga. Przy szybszym biegu to sie odpala i potem ledwo laze przez pare dni az wroci do normy. Jakis pomysl co jeszcze moge z tym zrobic? Chyba mechaniczny uraz wyszedlby na rtg? Ewentualnie moge przestac biegac na amen.
#fizjoterapeuta #kontuzja #bieganie #fizjoterapia #ortopeda

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak masz 30+ to musisz się przyzwyczajać, że zawsze cię coś będzie boleć ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak nic nie widać na rtg i fizjo nie pomaga to ja bym zwiększył dawkę witaminy B i pochodził trochę na saunę. Mi takie combo pomaga na różne "strzelanie w krzyżu"
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nadal polecam saunę. ja uszkodziłem sobie krąg podczas martwego ciągu i zanim się dostałem do lekarza (który mi powiedział, że nic nie widzi i że już będzie mnie boleć) i zanim się dostałem do fizjo dobrego to sauna i plastry rozgrzewające mi pozwalały żyć.
Lekarz mi przepisał jakieś witaminki kompleksowe (neurovit czy coś) a potem jak doczytałem to się zaopatrzyłem w b12 bardzo dobrej jakości i to tez pomogło
  • Odpowiedz