Aktywne Wpisy
kastrator2 +56
No dobra to podsumujmy:
1. #it - jebło, nie ma co
2. #medycyna - na razie jak pączki w maśle, ale zastanawiam się czy nie jebnie jak IT. Liczba miejsc rośnie, wszyscy robią kursy na botoks, a gabinety stomatologiczne są już na każdym rogu. Wygląda dosłownie jak IT przed kryzysem, dajmy im parę lat.
3. #prawo - ostatnio się u nas na wykopie jakiś prawnik żalił że zmarnował życie.
1. #it - jebło, nie ma co
2. #medycyna - na razie jak pączki w maśle, ale zastanawiam się czy nie jebnie jak IT. Liczba miejsc rośnie, wszyscy robią kursy na botoks, a gabinety stomatologiczne są już na każdym rogu. Wygląda dosłownie jak IT przed kryzysem, dajmy im parę lat.
3. #prawo - ostatnio się u nas na wykopie jakiś prawnik żalił że zmarnował życie.

telemach20 +24

Niestety zaliczka była wpłacana jako "zadatek" i prawnie nie można już nic ponoć z tym zrobić.
Ja bym jednak tak tego nie zostawił i zareklamował odpowiednio "komis" samochodowy tego cwaniaka.
Da się jakoś ukręcić Małysza czy lepiej dać sobie spokój? Najchętniej chciałbym gościowi udowodnić, że nie warto jest być tak niemiłym człowiekiem, który tak traktuje ludzi.
#prawo #samochody #kupujzwykopem #kiciochpyta #mechanikasamochodowa
Nie pajacuj i przyjmij na klatę, że zadatek jest zabezpieczeniem dla sprzedającego. Jak kupisz bilet lotniczy i nie polecisz, bo nagle się rozmyśliłeś też będziesz wymyślał kto i na jakiej podstawie cię oszukał? Dorastamy, heloł...
źródło: zaliczka-czy-zadatek
Pobierz@kizalfon: No to nie zaliczka tylko zadatek. Jak kupowałem mieszkanie też płaciłem zadatek i wiedziałem z czym to się wiąże. Jeżeli faktycznie to zadatek to nie musi oddawać tych pieniędzy, właśnie na tym to polega.
@ItsyBitsyPajonk: cwaniakami? cwaniak to jest OP i pan tatuś.
źródło: c47723e3dabba08ddb269955e2379e00
PobierzPo sprawie i niestety musicie wziąć to na klatę i wyciągnąć nauczkę, że nawet w wypadku zaliczki spisuje się umowę i ustala warunki.
Możesz iść do sądu, ale jeżeli handlarz ma nagraną rozmowę z twoim Tatą, a jak jest ogarnięty to ma i padnie tam słowo "rezerwacja" lub "wstrzymam ofertę" lub coś podobnego, to nie tylko przegracie, ale dostaniecie koszty sądowe.
(sąd dopuści taką rozmowę jako znaczący dowód w sprawie)
@ItsyBitsyPajonk: Ale tutaj to autor z tatą próbują od kogoś wyłudzić pieniądze a ten ktoś nie daje się wyruchać i stąd cała afera.
i narka
@kizalfon: dobry baicik, taki nie za oczywisty, daje 9/10