Wpis z mikrobloga

Mircy picie ze mno kompot.

Właśnie strzeliło 300 komputerów złożonych już u #majk3lskladapcty wyłącznie przez wykopków! 4 kolejne są już w trakcie i z kilkoma następnymi osobami rozmawiamy dogrywając konfigurację, zatem biznes się kręci.

Zaczynałem zupełnie sam, a teraz jest nas już kilka osób w biurach w Lublinie z podziałem ról i obowiązków, głównie w ramach przygotowań do przeskalowania, czyli odpalenia sklep(ów) internetowych, a nie polegania na samych poleceniach, jak dotychczas.
Zatem to wszystko nawet jeszcze bez oficjalnej witryny sklepu internetowego (tu występują pewne komplikacje, ale mam nadzieję, że jeszcze w tym roku ruszymy).

W zeszłym roku założyliśmy spółkę - https://www.google.com/search?&q=xpc+sp.+z+o.o. , żeby łatwiej sprzedawać i od tamtego czasu koncentrowaliśmy się na przeniesieniu wszystkiego na tę formę, ustawieniu procesów, optymalizacji, lokalizacjach. Nadal jesteśmy firmą rodzinną, nie nazwałbym tego #startup em. Mamy sporo stałych klientów, ale budujemy swoją renomę na szerokim rynku i jeszcze na pewno długo to potrwa, dlatego w tym miejscu wspomnę, że zawsze można nas sprawdzić na białej liście podatników, w programie Rzetelna firma i wielu innych miejscach, np. dawnych kontach allegro i innych pośredników. Pierwszy rok na nowej formie ładnie zamknęliśmy, ten jak już widać będzie też kolejnym rekordowym.

To wszystko głównie dzięki wykopkom, więc dziękuję bardzo wszystkim ponad 300. a może i większej ilości wykopków, którzy przyłożyli do tego swoją cegiełkę. Aż nie spodziewałem się, że taki potencjał tkwi w tym "upadającym" serwisie!
Jakbyście byli zainteresowani większą ilością informacji czy statystyk to piszcie w komciach.

A tymczasem wszyscy którzy jeszcze nie słyszeli - składam ekstra komputery z najlepszym poziomem usług. Może nie za tanio ale jako tako ( ͡ ͜ʖ ͡)
Ponegocjować zawsze można, ratki 0%, leasingi itp.

Zatem zapraszam wszystkich chętnych, znajomych i chcących wziąć udział w programie poleceń.

#successstory #skladamkomputer #pcmasterrace #komputery #serwispc #pc
majk3l - Mircy picie ze mno kompot. 

Właśnie strzeliło 300 komputerów złożonych już ...

źródło: rzetelnaFirma

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EpicElliot: Ja jestem w stanie zrozumieć, że takie komentarze piszą głównie starsze osoby, ale jak widać teraz młodzi mają podejście jak swoi starzy i potrafią tylko włączyć sobie wykop pe el i pisać idiotyczne komentarze i oskarżać, że ktoś czegoś nie umie xD Ja nie rozumiem jak ktoś może np. jeść na mieście zamiast sobie ugotować w domu, sama przyjemność. Przecież ośmiolatek by sobie poradził z dostępem do youtube, ale
  • Odpowiedz
  • 1
Nie dość, że składanie swojego kompa to przyjemność, to jeszcze ogarnie to 10 latek który ma dostęp do youtube.

@EpicElliot: heh, ostatnio zakładałem pompę ciepła i fotowoltaikę. Nie dość, że to przyjemność, to jeszcze ogarnie to 10 latek który ma dostęp do youtube.

A później jeszcze stawiałem znajomym stronę internetową. Nie dość, że to przyjemność, to jeszcze ogarnie to 10 latek który ma dostęp do
  • Odpowiedz
  • 1
jaki jest koszt złożenia takiego komputera?

@wonrz: dopóki strona z całą ofertą nie odpali, żeby móc wrzucić jakieś stałe pozycje cennikowe to wyceniam zawsze każdy projekt indywidualnie. Inaczej ciężko by było zapakować, bo ceny komponentów potrafią się zmieniać nawet parę razy dziennie.
Ceny są mocno zbliżone wszędzie, bo na tym rynku zwykle działa się na minimalnych marżach. Nie sądzę, żębym był najtańszy (ale kiedyś byłem), ale mircy mówią, że korzystnie
  • Odpowiedz
@frow: To sam zakladaj biznes skoro to takie latwe a ludzie placa, super komentarz ktory nic nie wnosi. Jesli czegos nie potrzebujesz (albo tylko tak piszesz) niemozliwe zeby ktos korzystal z tego typu uslugi.
  • Odpowiedz
@majk3l: Szczególnie, że kompa składa się raz na 5-10lat, zajmuje to 2 godziny z browarem w ręce i nie trzeba do tego praktycznie żadnej wiedzy, umiejętności i sprzętu, nie licząc śrubokręta i ewentualnie kilku trytytek, dalej sobie porównuj te swoje urojenia o wymianie panewek gdzie trzeba mieć sporą wiedzę, narzędzia, kanał i dużo wolnego czasu. Specjalista od składania kompa brzmi jak specjalista od wkręcania żarówki, trzeba być chyba konkretnym debilem
  • Odpowiedz
  • 0
@EpicElliot: ależ ja wręcz zachęcam wszystkich do składania samemu. Nic w tym złego przecież nie ma.
Mamy też serwis i pomagamy, nawet zdalnie, ludkom którym się to nie udało - pogięte piny, upalone, wykrzywione złącza, niekompatybilne części, nieumiejętność ustabilizowania albo zaaplikowania optymalnych wydajnościowo ustawień (których przecież nie widać) - wszystko naprawimy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak składasz sam to części też musisz gdzieś kupić.
  • Odpowiedz
@EpicElliot: O kurde kolejny cwany w internecie no to idz, zabieraj rynek takim osobom jak @majk3l czy firmom nie tylko HP, Asusowi, Dellowi ale innym morele, x-kom czy firmom ktore skladaja gotowce wlasnie jak majk3l tylko na wieksza skale.
Specjalisci od siedmu bolesci ktorzy jakos nie potrafia pomyslec, ze wiekszosc tego co sie sprzedaje to konsole, laptopy i wlasnie gotowce a jakis procent jak nie promil sam sklada komputery.
  • Odpowiedz
@EpicElliot widać jaki z Ciebie expert po tymże komentarzu:
1. Z browarem w ręce, czyli cieczą przy elektronice?
2. 5-10 lat to mega przeskok "w komputerach",.czyli dużo zmian w kompatybilności oraz wydajności

Podsumowując, tak można samemu złożyć komputer, tylko czy dobrze i wydajnie?
Czy zainwestowane pieniądze będą wtedy optymalnie wykorzystane?
  • Odpowiedz