Aktywne Wpisy
Gustavo_Fring +14
Jakbyście zareagowali, gdyby podczas rozmowy o wspólnym zamieszkaniu z dziewczyną, nie chciałaby przeprowadzić się do was (kawalerka na własność), tylko zmusza was do wynajmu większego w dzielnicy gdzie jest więcej zieleni? Podział kosztu wynajmu około 70/30. Wychodzi około 5k z opłatami
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
maniek74 +99
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek indziej. Lepsze to niż bezrobocie w IT.
#studbaza #studia #pracbaza #praca
Pomysł o tym w inny sposób - czy jeśli ktoś by zaproponował osobie w Twoim wieku, ze średnim wykształceniem "możesz w pół roku zdobyć wiedzę i papier na wyższe wykształcenie", a on by odpowiedział "nie, nie chce mi się" to stwierdził byś, że postępuje rozsądnie?
Bo to jest
@armagedon444: co za bzdura, no wcale mądrzy nie kończą XD raczej z palcem w dupie kończą
Także lepiej skończyć.
Miało to wyglądać inaczej - znacznie więcej elektroniki (w sensie na kompie - projekty/symulacje.itp), mniej elektryki. Było jak było, zupełnie nie korciło mnie zostać kolejnym projektantem teoretycznym czy pracownikiem "sieciowym" PPN (prace pod napięciem).
Czy żałuję - trochę tak, jednak cały czas to zabawa z kabelkami, kasa też niezła.
Czemu? Nie wiem w sumie, może koedys to skocze. Ale to co jest imo najważniejsze na studiach to nie papier a skill do:
Nauki
Optymalizacji praxy własnej
Własne projekty
Poznawanie swoich silnych i