Aktywne Wpisy
lignocainum +61
Znalezienie chłopa koło 30, to jest dopiero wyzwanie. Jestem dentystką, mam własną dzielność, samochód, bez żadnego bobasa. Nie chcę nikogo utrzymywać, nie chcę też żeby ktoś mi za coś płacił. Sama jestem introwertykiem i potrzebuje kogoś podobnego z kim będę mogła wyjść do kina, pojechać na wakacje albo pograć w gry. Lubie uczyć się języków, chodzę na zajęcia z koreańskiego. Nie jestem zdesperowana, nie szukam chada, potrzebuje tylko towarzysza z jakimś sensownym
wykop +29
📣 Widok multimedialny powraca! 📣
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek indziej. Lepsze to niż bezrobocie w IT.
#studbaza #studia #pracbaza #praca
@alteran Pytanie jak? W dziekanacie powiedzieli że nie wiedzą co teraz bo nie ma kontaktu z prowadzącym który mnie uwalił. No i jeszcze jakbym został to musiałbym zapłacić 500zł kary za nienapisanie pracy dyplomowej
Jak już tyle to ciagłeś to dokończ. Kto wie, może kiedyś brak dyplomu ci zamknie drzwi do jakiejś rekrutacji (jak Anetka dostanie 1000 cv to jakoś musi część odsiać), a powrót na uczelnie w przyszłość, jak już będziesz mieć masę innych spraw i zobowiązań to będzie kilkukrotnie większy wysiłek niż teraz.
Kończ, serio
Studia warto rzucić jak masz pomysł jak Bill Gates, a nie dla kasy w Biedronce. Ja żałuję że nie dokończyłem (dla siebie).
lepiej dla świata jak skończysz na średnim wykształceniu
Ja skończyłem inz, magisterkę rzuciłem na ostatnim semestrze z powodu frustracji na gowniany projekt magisterski
Jakieś trzy-cztery lata później potrzebowałam mgr, to wróciłam i dokończyłam na zaocznych plus ze trzy przedmioty, które się w międzyczasie pojawiły i nie pokrywały.
W krótszej perspektywie nie miało to większego znaczenia, przez rok miałam niższą stawkę zaszeregowania płacowego. W dłuższej przesunęło mi mocno stopnie awansu, generalnie teraz żałuję.
Ale z drugiej
@_lorem_ipsum_: Dokończ, jeden semestr to tyle co nic a za kilka lat ten papierek przesądzi o awansie czy przyjęciu do pracy.