Aktywne Wpisy

IksdeHeheh +366
#dzikitrener #polskieonuce
Priviet, dzikij trener tutáj. Ja nie schowałem sia do bunkra, ja rasplakałsia od waszych kommentov. Teper wy uviditie, zatançujem Katjuszku. Doigralis
Priviet, dzikij trener tutáj. Ja nie schowałem sia do bunkra, ja rasplakałsia od waszych kommentov. Teper wy uviditie, zatançujem Katjuszku. Doigralis
źródło: 3db1f039-bc52-49af-937a-a648b4370752
Pobierz
cheture +2
jak radzicie sobie z bezsensem życia? (nie piszcie nie radzimy)

Ogólnie, ostatnio niezłe cuda się dzieją. Qualcomm kupił część Sequansa (francuskiej popierdółki) i nikt do dzisiaj nie wie dlaczego. A potem pojawił się news, że Samsung chce kupić kupić biznes sieci komórkowych Nokii.
#technologia #programowanie #programista15k #programista25k #pracait
Dynamiczny rozwój ARM, dynamiczny rozwój AI. Perspektywy komputerów kwantowych już nie w dekadzie a kilku lat. = Szykuje się nowy ład IT bez x86
@groman43: lol. Jak to?
@wmja Portowanie softu z x86 na ARM czasem nie jest proste. Poza tym, niektórym niekoniecznie się chce to robić.
@walokid Takto to - wrzucałem o tym newsa kilka tygodni temu.
Nikt nie został zwolniony.
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait
@Raa_V: komputer kwantowy będzie jak GPU vs CPU tylko jeszcze bardziej wyspecjalizowany i trudniejszy w użyciu. Bardzo mało customego softu tylko kilka uniwersalnych bibliotek, które rozwiązują określone problemy
To oznacza, że wpływ na branżę będzie raczej niski i sprowadzi się do usprawniania istniejących już rozwiązań jak machine learning czy przeszukiwanie przestrzeni rozwiązań. Możliwe, że wraz z nowymi możliwościami pojawi się