Wpis z mikrobloga

@Wookash071 bo ja i ci co wystawiają "obrazki" wierzymy, że to może coś zmienić. Pokazuje to naszą ufność i zawierzenie danej sprawy Bogu. Wiara polega na tym, by zaufać Bogu, jeśli będzie miał inny plan i pomimo naszych próśb, Jego wola będzie inna.
  • Odpowiedz
  • 1
@robert5502 jeśli komuś to pomaga w radzeniu sobie z rzeczywistością to niech sobie kawałek zwłok wniesie na tą wieżę.

• Odpowiedz
@Kopytnik_1 no wierzycie. Jak chłop se chce obciąć siusiaka, bo wierzy że jest babą to jest dla was chory psychiczne (i słusznie). Za to wiara że zamontowanie jakiegoś starego truchła na wieży budynku może mieć wpływ na przebieg zjawiska jakim jest powódź jest zupełnie normalna i nikomu nic do tego ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Alcoholic_Desacrator jeśli ktoś wierzy, to dla niego to nie są urojenia. Jak chodziłem wiele lat temu do szkoły, to był taki przedmiot jak WOS. Był na nim kiedyś poruszony temat umiejętności życia w świecie wielokulturowym. Bez przytyków, ale przydałoby Ci się zagłębić w ten temat. Dlaczego? Antropolodzy szacują, że wierzenia religijne pojawiły się na Ziemii tysiące lat temu, wraz ze wzrostem świadomości przemijania ludzkiego życia i przez ten okres nabrały szczególnej
  • Odpowiedz
@Alcoholic_Desacrator wiesz, nie będę wynikał w to, czym dla Ciebie są dane prawdy Wiary, obrzędy, czy praktyki religijne. To już Twoje osobiste poglądy i przekonania. Dałem Ci tylko radę, z której możesz, ale musisz skorzystać. Dotyczy ona tego, jak wypadałoby się odnosić do ludzi innych przekonań. A tych na świecie jest mnóstwo. Jak z tym postąpisz, to oczywiście Twoja sprawa.
  • Odpowiedz
@976497: przecież choroby i nieszczęścia to wina grzechu pierworodnego i ludzi

Co z tego że drobnoustroje chorobotwórcze i katastrofy istniały na długo zanim człowiek w ogóle pojawił się na Ziemi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
Ta kwestia dotyczy wierzących i dla niewierzących może być niezrozumiała i dziwna, równie jak inne obrządki, ceremonie, nabożeństwa itp.

@Kopytnik_1 Mnie bardziej ciekawi jako katolika jak się to tłumaczy na gruncie doktryny katolickiej. Szczególnie obracanie relikwii w kierunki Wisły. Bo ja tego przyznam, że nie rozumiem.
  • Odpowiedz