Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, mam możliwość kupienia mieszkania 50 mkw z 2016 roku, w fajnej dzielnicy w dużym powiatowym (pracuję zdalnie), za 550k. Minusy mieszkania to:
- ekspozycja okien na zachód (rano będzie raczej ciemno),
- raczej niski standard w środku (było to mieszkanie inwestycyjne, wynajmowane przez lata),
- miejsce parkingowe zewnętrzne. Poza tym, bardzo odpowiada mi budynek i okolica.

Pomyślałem, że jeśli je zaakceptuję, włożę 80k (1600 zł/m2) w zlecenie zewnętrznej firmie wykończenia wnętrza w wysokim standardzie w 2-3 miesiące, i dołożę 50k na wyposażenie. Czyli: 550+80+50=680k za wszystko.

Myślicie, że warto? Jakie dobre rady mielibyście w tym kontekście?
#mieszkanie #mieszkania #nieruchomosc #nieruchomosci #remont #budownictwo

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, mam możliwość kupienia mieszkania 50 m...

źródło: 55252_infqfe6b

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jeśli Cię stać na spełnienie podstawowej potrzeby życiowej to nie czekaj aż może się to zmienić. Skoro mieszkanie jako tako nadaje się do zamieszkania to przecież spokojnie możesz je przerobić po swojemu w etapach
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
punktualny-opowiadacz-77: @lycha911 @DiMaria @Qullion 80k na 50 mkw naprawdę może nie wystarczyć na wykończenie w bdb standardzie? Tutaj mamy mieszkanie w stanie minimum, ale jednak pod klucz (czyli gotowe do wprowadzenia się), natomiast kiedy jeszcze szukałem mieszkania w stanie deweloperskim, deweloper polecił firmę od realizacji wykończeniowych pod klucz, gdzie ceny rozciągają się od 1000 zł/m2 (standard minimum) do 2200 zł (standard max), gdzie 1300-1500 zł/m2 było najczęściej wybieraną
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: robocizna kosztuje bardzo dużo, a jak zażyczysz sobie tego i tamtego to koszty są spore.
Te 1500 zł to może być zwykle wykończenie mieszkania bez luksusów.
  • Odpowiedz