Coś mi się wydaje, że jednak rząd za słabo się przygotował do tego wszystkiego. Oczywiście na plus decyzja o klęsce żywiołowej, ale tak naprawdę jedyną grupą, po której widać, że coś robi to strażacy. Te całe WOT jest kompletnie niewidoczne (a PiS je oczywiście ubóstwia i mówi, że koalicja ma się wstydzić za to, że śmiała tą jednostkę krytykować).
Z kolei politycy mam wrażenie, że jedyne co zrobili to zdjęcia i tyle, a jedyną osobą, po której było widać, że faktycznie pomaga był Zembaczyński z KO (No ale może się mylę z tym niewielkim zaangażowaniem polityków, poprawcie mnie).
Dodatkowo dochodzi sprawa zbiornika w Nysie, gdzie wygląda na to, że doszło do zaniedbań. Oczywiście na ewentualne rozliczenia względem tego jeszcze za wcześnie niemniej wygląda to bardzo źle i być może przyczyniło się do tego, że Nysa jest zalana w większym stopniu niż miała być.
Nie wiem, jak była powódź w 2010 to ówcześnie rządzące PO-PSL na tym zbytnio nie ucierpiało (choć nie wiem, czy skala powodzi była tak tragiczna jak jest teraz, miałem kilka latek wtedy). Jak będzie teraz? Nie wiem, na razie chcę, żeby to się już skończyło.
@kjungst: O ile pamiętam, to w czwartek Siemoniak coś tam już robił, ale nie jestem pewien na 100%. Niemniej widocznie nadal było to za mało.
Dodatkowo, bardzo mnie rozczarował, gdy się chwalił, że zbiornik w Racioborzu to efekt poprzednich rządów PO, gdzie tak naprawdę każdy z rządów dołożył cegiełkę do jego powstania. Takie typowe lansowanie się na dramacie ludzkim, którego po PiS miało już nie być, ale wyszło jak zawsze.
@Koziom: z wotem to też taka sprawa, że większość jednostek wociaków jest na wschodzie, to rzekomo jest z 2018 ale wielkich zmian nie poczyniono, na zachodzie i południu dalej nie ma praktycznie nic
@Koziom a czego się spodziewałeś po tępych politykach. Ludzie to debile. Zamiast nienawidzić wszystkich polityków to Ci kochają swoich wybranych, a tych drugich nienawidzą. Tylko zarówno jedni jak i drudzy są zupełnie tacy sami. TACY SAMI.
Trzeba być niepełnosprawnym aby popierać polityka, albo uważać, że jeden jest lepszy od innego.
@kjungst: Na Wykopie jeszcze nie jest tak źle, ale na Twitterze jest kompletna tragedia. Z jednej strony masz silniczków wrzucających memy #grazynacore i widzących wszędzie pisowców, z drugiej strony masz sekciarzy typu Max Hubner czy Zygfryd Czaban, którzy widzą w PiS jakieś objawienie, dar od Boga dla Polski, a z trzeciej strony masz ruch #takdlarozwoju, który pierw promował CPK (i miało to sens), ale szybko
@Koziom wszystkie służby działają na 200 % i do nich zastrzeżeń mieć nie można. Politycy ogółem najlepiej aby się od tego trzymali jak najdalej. Nie pomagają, więc też niech nie przeszkadzają. Rząd póki co nienajgorzej, rozporządzenie o stanie klęski żywiołowej do tego nikt jeszcze nie popełnił strzału w skroń w stylu Cimoszewicza, że trzeba było się ubezpieczać albo tuskowego ja wam wójta nie wybierałem. Co do Nysy tu musi wejść po
@obserwator_swiata A to takie głupie truizmy. Nie można krytykować że rząd mógłby zrobić coś lepiej ze służbami i wojskiem bo jednocześnie uważasz że powinni przebrać się za bobry?
Ja się jakoś super nie wypowiadam bo nie jestem z południa ale wstrzymałbym się z takimi komentarzami szczególnie jak gadasz z kimś kogo ta klęska dotknęła. A chaos, doraźne działanie, spychologia, to charakterystyka naszych służb w wielu przypadkach
@Koziom jeśli ewidentny fake to tak, ale jeśli nie to powinien się temu przyjrzeć prokruator, wyjdzie ostatecznie, że nic nie zawalili to się umorzy śledztwo i tyle.
@siepan: jedni wierzą w Boga, inni w Allaha, jeszcze inni w Budde i reinkarnację, a jeszcze inni Zen i Taoizm. Naśmiewanie się z czyjegoś systemu religijno-społecznego jest tylko i wyłącznie ukazaniem ograniczenia umysłowego autora, który nie wie, że umysł człowieka, do poprawnego funkcjonowania potrzebuje 3 rzeczy - 1)relacji 2)spójności 3)stymulacji.
Religie wynikają z 2 potrzeby - spójności - człowiek musi rozumieć z czego coś wynika, jeśli nie rozumie to dorobi
czasem strach cokolwiek napisac na tym portalu dla toksyków, bo od prostego gownowpisu wrzuconego "na odwal się" niektórzy gotowi są w stanie zrobić mi psychoanalizę i ze sie lansuje autem xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Z kolei politycy mam wrażenie, że jedyne co zrobili to zdjęcia i tyle, a jedyną osobą, po której było widać, że faktycznie pomaga był Zembaczyński z KO (No ale może się mylę z tym niewielkim zaangażowaniem polityków, poprawcie mnie).
Dodatkowo dochodzi sprawa zbiornika w Nysie, gdzie wygląda na to, że doszło do zaniedbań. Oczywiście na ewentualne rozliczenia względem tego jeszcze za wcześnie niemniej wygląda to bardzo źle i być może przyczyniło się do tego, że Nysa jest zalana w większym stopniu niż miała być.
Nie wiem, jak była powódź w 2010 to ówcześnie rządzące PO-PSL na tym zbytnio nie ucierpiało (choć nie wiem, czy skala powodzi była tak tragiczna jak jest teraz, miałem kilka latek wtedy). Jak będzie teraz? Nie wiem, na razie chcę, żeby to się już skończyło.
#powodz #polityka
członek zembaczynski ma parcie na szklo nie od dzis
Dodatkowo, bardzo mnie rozczarował, gdy się chwalił, że zbiornik w Racioborzu to efekt poprzednich rządów PO, gdzie tak naprawdę każdy z rządów dołożył cegiełkę do jego powstania. Takie typowe lansowanie się na dramacie ludzkim, którego po PiS miało już nie być, ale wyszło jak zawsze.
źródło: z23439707FBW,Wojska-Obrony-Terytorialnej
PobierzTrzeba być niepełnosprawnym aby popierać polityka, albo uważać, że jeden jest lepszy od innego.
Ja się jakoś super nie wypowiadam bo nie jestem z południa ale wstrzymałbym się z takimi komentarzami szczególnie jak gadasz z kimś kogo ta klęska dotknęła. A chaos, doraźne działanie, spychologia, to charakterystyka naszych służb w wielu przypadkach
Siła natury siła natury ale
@kjungst: czyli nie chodzisz na wybory?
@kjungst: doczytałem do tego momentu i przestałem. Szkoda
źródło: c8afc3f95ea6821d3ba1323e894cb219be0dbf70906a76fc9da9805abf11e686
PobierzReligie wynikają z 2 potrzeby - spójności - człowiek musi rozumieć z czego coś wynika, jeśli nie rozumie to dorobi