Aktywne Wpisy

Sultan_Kosmitow +50
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
selenita66 +108
Moi drodzy, byłem wczoraj na plaży na Wyspie Sobieszewskiej, gdzie około godziny 19 nad głowami ludzi przeleciał ultralekki samolot, lecąc wzdłuż plaży. Mówiąc, że nad głowami, nie przesadzam - wysokość była rzędu 10-20 metrów nad ziemią. Kiedy zobaczyłem go zbliżającego się, byłem przekonany, że podchodzi do awaryjnego lądowania. Ale najwyraźniej była to jedynie popisówa i szukanie adrenaliny.
Z tego co wiem, minimalna wysokość lotu VFR nie powinna być niższa niż 500ft, czyli
Z tego co wiem, minimalna wysokość lotu VFR nie powinna być niższa niż 500ft, czyli
źródło: spsybc
Pobierz

W ten weekend dalszy znajomy zginął na rowerze kiedy przejeżdżał przez oznakowany przejazd dla rowerów. Koleś 28 lat pędził oczywiście dużo szybciej niż przepisy pozwalają/ pewnie ani jeden ani drugi się przez to nie widzieli. I oczywiście praktycznie na każdej stronie pojawia się masa komentarzy, które winą obarcza znajomego. Albo teksty w stylu: co zmarłym po tym, że mieli pierwszeństwo.
Jak kiedyś koleś skasował na skrzyżowaniu rodzeństwo, bo jechał prawie 200km/h to większość broniła, że miał pierwszeństwo. Jak przy takiej prędkości mieli go zobaczyć (droga prosta, ale pod górę)?
#auto #kierowcy #olsztyn #samochody
@saji: często to jedyny sposób na dowartosciowanie się takich jednostek. Wyprzedzi i dojedzie pierwszy do świateł, i już czuje się lepszy. Ci sami wyjeżdżając do Niemiec czy Austrii nie przekraczają prędkości o 1 km/h bo się boją mandatu dostać. Niestety, u nas też przydałby się jeszcze wyższe kary, więcej fotoradarów i pomiarów odcinkowych, bo na takich nie działa nic poza batem.
@dr_papieros: nie wiem, o co ci chodzi, przecież on jeździ SZYBKO ALE BEZPIECZNIE, jak kiedyś kogoś zabije to po prostu znak krzywo postawiony, pasy niedomalowane, a drogi krzywo linijką pomierzone na mapie, wiadoma poziomka…
Polecam tę książkę, bardzo dobry tytuł.
źródło: 1068718-352x500
PobierzBoże, też tego nienawidzę. I zawsze to piszą o pieszych albo rowerzystach, nigdy o kierowcach na których ktoś wymusił. Smrodziarze zasrani.
Jek masz kogokolwiek na przejściu to ta osoba ma pierwszeństwo xD Prawo jazdy to nie certyfikat na możliwość p-----------a kogoś na przejściu bo twój majestat tak uważa. I czy ty naprawdę pytasz dlaczego nikt nie ma problemu z widocznością TRAMWAJU czy POCIAGU (DUŻE DŁUGIE I GŁOŚNIE) a samochodu już tak? (TAK, 100 RAZY MNIEJSZEGO OD POCIĄGU)
W ogóle fakt, że macie potrzebę sie kłócić z
Ignorują znaki BO JEST ICH ZA DUŻO
Czego tu nie rozumiesz mordo xD
Rozwiązanie jest proste, nie jeździć, ułożyć sobie życie tak żeby wcale nie musieć
Lol nie.
O shit, dopiero teraz to doczytałem. Stary, bez jaj, ale to jest jakieś abstrakcyjne p---------e i oczywiście
@klefonafide: więcej się nachodzisz po komendach podpisujac zeznania, niż będziesz miał z tego karania kierowców xD
@saji: Wynika to z absurdów typu ograniczenie do 30 km/h, bo wyjazd z budowy, na drodze na której normalnie jest 90 km/h, tylko na budowie akurat od tygodnia nic się nie dzieje.
Każdemu kto krzyczy że zamordyzm i biedni kierowcy to proponuję zrobić ćwiczenie i przejechać ok 100km zgodnie z przepisami.
Fotoradary co 500m i czarne skrzynki w każdym samochodzie to must have + mandaty od % zarobków i dopiero cokolwiek się zmieni w tym kraju ( ͡° ʖ̯ ͡°)
- przejście dla pieszych pośrodku lasu i ograniczenie do 50 na trasie gdzie jest 90
- brak miejsca do "schowania się" dla pojazdu skręcającego, przejście od razu przy samym skrzyżowaniu.
Abstrahując już od tego, że 70km/h na liczniku to w rzeczywistości jakieś ~63 zazwyczaj.
- dwa razy na zielonej warunkowej kierowcy nie patrzyli na wprost i gdybym nie hamował, to by mnie rozjechali.
- raz kierowca "dynamicznie" przejechał stopkę