Aktywne Wpisy
zaltar +159
#sebcel to musi być eksperyment społeczny, Grażyna Żarko 2.0. Nie ma szans, żeby powstał tak doskonały byt, łączący ze sobą ego Lecha Wałęsy ze skondensowanym efektem Dunninga-Krugera
#frajerzyzmlm
#frajerzyzmlm

źródło: temp_file5153839156617667488
Pobierz

W ten weekend dalszy znajomy zginął na rowerze kiedy przejeżdżał przez oznakowany przejazd dla rowerów. Koleś 28 lat pędził oczywiście dużo szybciej niż przepisy pozwalają/ pewnie ani jeden ani drugi się przez to nie widzieli. I oczywiście praktycznie na każdej stronie pojawia się masa komentarzy, które winą obarcza znajomego. Albo teksty w stylu: co zmarłym po tym, że mieli pierwszeństwo.
Jak kiedyś koleś skasował na skrzyżowaniu rodzeństwo, bo jechał prawie 200km/h to większość broniła, że miał pierwszeństwo. Jak przy takiej prędkości mieli go zobaczyć (droga prosta, ale pod górę)?
#auto #kierowcy #olsztyn #samochody
@neuromancer: pytanie jak bardzo chcesz je zwiększyć xd już teraz kary są wysokie, wystarczy 2x dostać mandat za przypadkowe czerwone albo niepuszczenie pieszego, który biegł albo pedalarza, który zjeżdżał z górki pod takim kątem, że go nie widać w lusterku i już chodzisz obsrany przez dwa tygodnie, że stracisz prawko, to jest chore
każdemu się zdarzy zagapić, ja się staram jeździć przepisowo i
Dlatego prawo bazowało na prawie rzysmkim i na paremi która to brzmi" Violenti non fit iniuria"
Lol, a jednak
El classico, typ wrzuca jakieś artykuliki, których nawet nie przeczytał ze zrozumieniem. XD
Powiem ci, że wiele bzdur tu czytałem, ale tego, że rowerzysta musi przeprowadzać rower przez przejazd rowerowy to chyba jeszcze nie widziałem. XD
@MasaUpadlosciowa: Może trzeba zacząć takim kierowcom ten tekst przypominać jak ktoś na nich wymusi i im wjedzie w bok z podporządkowanej? Było się rozglądać, warsztaty są pełne takich co mieli pierwszeństwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Furiat: To wnioskuj formalnie o jego zmianę, a nie sobie wybierasz które znaki można olać. Jest znak, to masz go przestrzegać, a nie decydować, który akurat twoim zdaniem jest ok, bo
A nie zdziwi cię to, że niektórzy myślą, że będąc w połowie przejścia wymuszasz pierwszeństwo na pojeździe? XD
źródło: 1000027951
Pobierz@CzaikaRuchaika: w Śląskim większość znaków ma sens, nie wiem, gdzie Wy mieszkacie... A nawet jeśli 10% znaków byłoby postawione debilnie i u siebie jeździsz mając na nie w------e, to nadal będziesz świadomie i z premedytacją ignorować znaki w nieznanej okolicy, ryzykując życiem swoim i być może swoich bliskich? Serio? "Na złość" typowi,
Fakty są takie ze dokonał sie olbrzymi progres liczba ofiar śmiertelnych zmalała. Przeżywalność jest obecnie tez olbrzymia.
Po prostu debile w swojej masie nie rozumieją logiki, statystyki i otaczającej rzeczywistości. Masz dnia dzisiejszego hipotetycznie 4 wypadki śmiertelne i to wystarczy dla NPC iq 16 pkt. Nie zada sobie pytania ze bez wypadku śmiertelnego odbyło sie
A droga hamowania rośnie wykładniczo, każdy kolejny 1 km/h dokłada jej więcej niż poprzedni.
@saji: Bardzo dobrze, zę zrezygnowałeś. Tacy jak ty powodują wypadki. Boicie się własnego cienia, nie potraficie reagować, nie czujecie auta, jesteście ciamajdami i blokujecie ruch.