Aktywne Wpisy
cubon89 +668
źródło: zbiornik-rac-2-dni
Pobierz
SynMichaua +490
Chyba ich suty drą... To ja się ubezpieczam, kupiłem dom wcześniej sprawdzając mapy powodziowe i wszystkie inne możliwe.
A ci chcą odbudować każdemu dom w stanie nowym za 100% nasze pieniądze i do tego jeszcze 24k na drobne zakupy.
Już 100k od Tuska wydaje mi się za dużo, a nawet jeśli to powinno być ograniczone do wysokości faktur albo i zarobków.
Jak dobrze, że oni już nie rządzą! Gardzę!
#powodz
A ci chcą odbudować każdemu dom w stanie nowym za 100% nasze pieniądze i do tego jeszcze 24k na drobne zakupy.
Już 100k od Tuska wydaje mi się za dużo, a nawet jeśli to powinno być ograniczone do wysokości faktur albo i zarobków.
Jak dobrze, że oni już nie rządzą! Gardzę!
#powodz
źródło: IMG_9948
Pobierz

W ten weekend dalszy znajomy zginął na rowerze kiedy przejeżdżał przez oznakowany przejazd dla rowerów. Koleś 28 lat pędził oczywiście dużo szybciej niż przepisy pozwalają/ pewnie ani jeden ani drugi się przez to nie widzieli. I oczywiście praktycznie na każdej stronie pojawia się masa komentarzy, które winą obarcza znajomego. Albo teksty w stylu: co zmarłym po tym, że mieli pierwszeństwo.
Jak kiedyś koleś skasował na skrzyżowaniu rodzeństwo, bo jechał prawie 200km/h to większość broniła, że miał pierwszeństwo. Jak przy takiej prędkości mieli go zobaczyć (droga prosta, ale pod górę)?
#auto #kierowcy #olsztyn #samochody
@saji: kiedyś jechałem przez wieś (zabudowany ograniczenie 50kmh) około 60 kmch (tak łamałem przepisy bo mi "mrygano" ze sie wleke) to mnie tiry wyprzedzały...
Komentarz usunięty przez moderatora
@PiersKurczaka: no i rozejrzałeś się, jest ok. Wchodzisz, i w połowie pasów *jeb*. Św. Piotr mówi dzień dobry. Bo ktoś tak szybko z---------ł, że gdy wchodziłeś na pasy to go jeszcze nie było widać, ale teraz już się "znalazł" na tych pasach. Natomiast on nie zdążył zareagować ani
Tak, żeby jedno ograniczenie obowiązywało do jego odwołania lub do czasu innego ograniczenia. Już połowa znaków do śmieci
@CzaikaRuchaika: kolejna uniwersalna wymówka xD Kady wie lepiej ile moze z---------ć. Jakie by znaki nie były zawsze z-----------e będą wiedzieli lepiej
Oczywiście masz rację, że brawury nie brakuje, ale statystyki również pokazują, ze wraz ze znaczną poprawą infrastruktury, czy też jakością samochodów, mniej osób ginie w wypadkach.
A
Te same zasady obejmują pieszego i rowerzystę. TAKIE SAME. Dotyczy to również wtargnięcie na jezdnię bez zatrzymania się. Polecam czytać dokładniej kodeks.
Te same zasady obejmują pieszego i rowerzystę. TAKIE SAME. Dotyczy to również wtargnięcie na jezdnię bez przedniego zatrzymania się i upewnienia, że można bezpiecznie przejść lub przejechać. Polecam czytać dokładniej kodeks
A chodzi tylko o to, że macie w dupie przepisy.