Aktywne Wpisy

Karyp +120
Drodzy Mirki, Mirabelki i chciałbym was o cos poprosic. Otoz moi rodzice w w wieku emerytalnym wpuscili do domu akwizytorke (zona chlopa co kiedys remonty w domu robil) ktorej po 2 godzinnej prezentacji udalo sie im sprzedac za 2900 zl widoczny na zdjeciu zestaw do ekologicznego sprzatania. Nie jestem zwolennikiem mowienia innym na co maja wydawac pieniadze ale wydaje mi sie ze jest to scam na poziomie wciskania garnkow emerytom. Nie mam

źródło: scam
Pobierz
RebornAnimal +324

źródło: temp_file4459946952955362545
Pobierz
Z tego co wiem, minimalna wysokość lotu VFR nie powinna być niższa niż 500ft, czyli około 150 metrów nad ziemią poza miastem. Wydaje mi się, że jego zachowanie było skrajnie głupie i w razie czego łatwo było o naprawdę przykry wypadek, bo mimo wieczornej godziny wcale nie było mało ludzi na plaży.
A teraz niespodzianka. Ten lot był widoczny na FlightRadarze: https://www.flightradar24.com/2025-06-15/16:56/1x/SPSYBC/3ad020b0
Zapis pokazuje, że chwilę wcześniej odwalał podobne rzeczy przy moście w Tczewie, nad ekspresówką a później dalej nad plażą aż do Sopotu. Maszyna zarejestrowana jako SP-SYBC.
Aż się zastanawiam czy ULC ma coś w rodzaju "stop agresji drogowej"? Bo jak zazwyczaj mam dystans kiedy ludzie odwalają coś głupiego, to tu mnie świerzbi, żeby podpie*dolić. :D
#lotnictwo #trojmiasto
źródło: spsybc
Pobierzhttps://pkbwl.gov.pl/
źródło: kciuki-do-gory_1056-764
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzLeci delikwent ok 17ft z włączonym transponderem... toż to kategoryczny brak instynktu samozachowawczego stłuminego przez brawurę. Na radarze pierwotnym pewnie i tak był widoczny, ale kto nieoficjalnym wybrykiem by się interesował...
EH wykopki wy jak zwykle nadgorliwe. Mógł być z instruktorem i ćwiczyli lądowanie w terenie przygodnym, na wypadek awarii. Jest to jak najbardziej legalne, popularne, bezpieczne i potrzebne. I minimalne wysokości lotu nie obowiązują w takim przypadku.
Samolot lata nisko, trzeba p----------ć, "bo tak", A nie daj Bóg żeby bogol miał frajdę. W tym smutnym kraju, jedyna dopuszczalna forma rozrywki to
@selenita66: pilotowi mogą cofnąć licencję