Aktywne Wpisy
Markotny_Marek +217
Niewielu z Was - młode wilcy - wie, że w latach 90. istniał zwrot "mój komputer jest za szybki."
Była sobie np. taka gierka "Cisco Heat" i jak nie wyłączyłeś TURBO w swoim 486DX2 z 66 MHz na 33 MHz, to brak optymalizacji gry powodował gejmołwer w pięć sekund, za szybko wszystko działało.
To nara xD
#komputery #nostalgia #ciekawostki
Była sobie np. taka gierka "Cisco Heat" i jak nie wyłączyłeś TURBO w swoim 486DX2 z 66 MHz na 33 MHz, to brak optymalizacji gry powodował gejmołwer w pięć sekund, za szybko wszystko działało.
To nara xD
#komputery #nostalgia #ciekawostki
Czy rezygnacja ze studiów na przedostatnim semestrze to dobra decyzja?
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
A tak serio - przygotowuje sie do adopocji kota, z czym ma parę pytań. Pare lat temu też to robiłem, czytałem o tym z 2 miesiące ale tak sie życie potoczyło ze zrezygnowałem. Mam do was listę pytań ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Ile trzeba liczyć na wyprawkę dla kota na start oraz ile kosztuje tak średnio miesięcznie utrzymanie siersciucha?
2. Jak wyglada adopcja z schorniska? Wchodze i mowie poprosze kot i wychodze?
3. Czy dla kota istotny jest metraż? Mieszkam w małej kawalerce samemu a kot ma być niewychodzący i czy takie niecałe 30 metrów jest dla niego git?
4. Czy jak np wyjade gdzieś np do rodziców to czy nauczony kot kuwety będzie korzystał z kuwety jaką mu zrobie u rodziców?
5. Bonus pytanie - jak to wygląda z kotami na smyczy? kiedys słyszałem ze to loteria, jedne lubią, drugie za Chiny tego nie chcą xD
jak macie jeszcze inne porady to chętnie posłucham
1. Kwestia, czy będzie zdrowy, bo jak nie, to może spokojnie 1,5 koła pójść. Miesięcznie to zależy od karmy, czy sucha, czy mokra, jeśli mokra, to jakiej pojemności puszki, może być cokolwiek w przedziale 3-10 zeta na dzień.
2. Ja brałem z kociego azylu jak w sklepie zoologicznym były adopcje i dokładnie tak wyglądało, ale są jakieś nawiedzone schroniska, gdzie muszą najpierw zobaczyć mieszkanie itp.
3. Miałem 3 koty