Wpis z mikrobloga

Dzien dobry, chce #koty w liczbie 1

A tak serio - przygotowuje sie do adopocji kota, z czym ma parę pytań. Pare lat temu też to robiłem, czytałem o tym z 2 miesiące ale tak sie życie potoczyło ze zrezygnowałem. Mam do was listę pytań ( ͡° ͜ʖ ͡°)

1. Ile trzeba liczyć na wyprawkę dla kota na start oraz ile kosztuje tak średnio miesięcznie utrzymanie siersciucha?
2. Jak wyglada adopcja z schorniska? Wchodze i mowie poprosze kot i wychodze?
3. Czy dla kota istotny jest metraż? Mieszkam w małej kawalerce samemu a kot ma być niewychodzący i czy takie niecałe 30 metrów jest dla niego git?
4. Czy jak np wyjade gdzieś np do rodziców to czy nauczony kot kuwety będzie korzystał z kuwety jaką mu zrobie u rodziców?
5. Bonus pytanie - jak to wygląda z kotami na smyczy? kiedys słyszałem ze to loteria, jedne lubią, drugie za Chiny tego nie chcą xD

jak macie jeszcze inne porady to chętnie posłucham
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OmarBongo Miałem psa ze schroniska. Odpuść sobie bo jak trafisz na maniaków to Ci będą przyjeżdżać do domu jak kurator do dziecka. Cel szlachetny ale ja się więcej w to nie będę bawił.
  • Odpowiedz
@OmarBongo:
1. Kwestia, czy będzie zdrowy, bo jak nie, to może spokojnie 1,5 koła pójść. Miesięcznie to zależy od karmy, czy sucha, czy mokra, jeśli mokra, to jakiej pojemności puszki, może być cokolwiek w przedziale 3-10 zeta na dzień.
2. Ja brałem z kociego azylu jak w sklepie zoologicznym były adopcje i dokładnie tak wyglądało, ale są jakieś nawiedzone schroniska, gdzie muszą najpierw zobaczyć mieszkanie itp.
3. Miałem 3 koty
  • Odpowiedz