Aktywne Wpisy

BlackpillMonster +279
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: temp_file5831120007970139538
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file5831120007970139538
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mirki, prowadzę jakieś tam przedsiębiorstwo. Nie chce się zagłębiać dlatego anonim - dostałem ofertę na nazwijmy to, współpracy na dość duże zamówienia, tylko że podmiot jest spółką cywilną nienotowaną w KRS więc trudniej o bilans albo legitne dokumenty i ciężko w ogóle cokolwiek o niej znaleźć. Nie ma żadnych innych adresów niż jakieś małe mieszkanie właściciela xd (branża i skala taka, że nie da się tego robić bez dużej hali). Trochę mnie to wszystko dziwi. Może jednak się nie ma czego obawiać?
Jest jakiś sposób na dowiedzenie się o kondycji, środkach trwałych jakie posiada, albo czegokolwiek?
#firma #biznes #gospodarka #prawo #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Nic ci to ostatecznie nie da w razie ich niewypłacalności, w przypadku umów z takimi podmiotami to najlepszą praktyką będzie zapewnienie sobie dobrych zabezpieczeń umownych typu hipoteki, gwarancje bankowe/ubezpieczeniowe itp. - może w tym przypadku jakiś zastaw na mieniu będącym współwłasnością wspólników?
Ja bym
Spółki cywilne figurują wyłącznie w bazie REGON. Poza tym w CEIDG można znaleźć wspólników spółki, z których każdy musi mieć własną działalność gospodarczą (chyba że wspólnikiem jest inna spółka, ale nie może to być spółka cywilna).
A i spółka cywilna nie ma aktywów, środków trwałych, itp. To wszystko muszą mieć wspólnicy spółki.
Ps. Bezpieczniej jest zawrzeć umowę ze wspólnikami spółki niż z samą spółką (poza tym spółka cywilna nie ma