Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
- Staram się aktualnie sprzedać stare mieszkanie warte około 270k.
- Poza 60k (30k na koncie na pół roku + 30k w obligacjach) i autem mam oszczędności w wysokości 380k, głównie w dolarach.
- Chcę kupić mieszkanie w nowym mieście za około 550-600k i zostawić 50-100k na odświeżenie/doposażenie, wydając 650k.
- Prowadzę JDG, wcześniej zarabiałem więcej, przez ostatni rok zarabiałem około 5k/mc na rękę.

1. Czy jest jakiś sposób na to, abym kupił nowe mieszkanie, kiedy jeszcze nie sprzedałem starego? Przykładowo, czy dostanę jakiś #kredyt pod tamto mieszkanie, który można będzie spłacić w kilka miesięcy bez wysokiego RRSO? A może są inne sposoby?

2. Czy macie jakieś ogólne protipy na uniknięcie błędów i korzystne przeprowadzenie transakcji, zważywszy na sytuację na rynku, kursy walut, etc?

#pytanie #mieszkanie #mieszkania #nieruchomosci #finanse #dolar #dolary #usd #pln #zlotowka #waluty #kredyt #kredyty #kredyt0procent

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
- Staram się aktualnie sprzedać stare mieszka...

źródło: 18057874_max

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

1. Czy jest jakiś sposób na to, abym kupił nowe mieszkanie, kiedy jeszcze nie sprzedałem starego? Przykładowo, czy dostanę jakiś #kredyt pod tamto mieszkanie, który można będzie spłacić w kilka miesięcy bez wysokiego RRSO? A może są inne sposoby?

@mirko_anonim: Jednym ze stosowanych rozwiązań są kredyty hipoteczne. Warto w takim przypadku wybierać oferty bez kosztów początkowych i opłat za wcześniejszą spłatę, są one dzisiaj stosunkowo łatwo dostępne. W
  • Odpowiedz