Aktywne Wpisy
mirko_anonim +18
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
PeterWeiss +1404
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
#wojna #rosja #ukraina #russiahateclub #bekazpodludzi
@Smarek37: a celują? Poważnie? Zawsze i wszędzie? To jakoś bardzo nieskuteczni są, co nie? Generalnie, moim zdaniem, tam ukraińscy cywile giną jako collateral damage - byli w złym miejscu, w złym czasie. Oczywiście, zdarzają się przypadki, gdy faktycznie są celem, ale patrząc po liczbie cywilnych ofiar w tej wojnie, to niezmiernie rzadko.
Przecież to poniżej to
Tak. Wala w dworce i miasta. Taki mają cel.
No pewnie tak, w złym miejscu zamieszkali, w złym czasie wybrali się do marketu, w złym czasie poszli do szpitala, w złym czasie posłali dzieci do szkoły.
@Smarek37: no jak nie, jak tak? Byli w hotelu w którym trwała konferencja obronna. Byli na ulicy obok jednostki wojskowej. Mieszkali w bloku, w który trafiła rakieta zestrzelona/zakłócona przez siły opl. Byli w centrum handlowym, w podziemiach którego był parking dla pojazdów wojskowych. Mieli
@Nieszkodnik: Jak każdy, kto ma ruskie bydło za sąsiada.
@Grzesiok: to co, w masowych atakach są dżentelmenami, a poza nimi już nie? Poważnie?
@Grzesiok: to co, nagle infrastruktura kolejowa czy energetyczna przestała być uzasadnionym i dozwolonym celem? Poważnie?
@BulgarskiTaboret: to nasze doświadczenie od setek lat.
POWAŻNIE?
@Grzesiok: a co, przez niego nie przejeżdżają transporty wojskowe? Dostawy surowców? Na nim nie rozładowują towarów? Przy celności rosyjskich rakiet nie wiesz, czy nie celowali w nastawnię, perony, rozjazdy etc. Wojna to brudna sprawa, giną ludzie, nieważne czy w mundurach czy bez, nikt nie płacze nad collateral damages, jeśli musi zniszczyć jakiś ważny cel... I z tego co mi się obiło o uszy, takie
@Grzesiok: i jesteś tego absolutnie pewien? Jesteś przekonany, że trafili dokładnie tam, gdzie chcieli, czyli CEP=0?
P.S. Ile takich przypadków znasz, na prawie 1000 dni wojny? Możesz podać oficjalne ukraińskie dane dotyczące strat cywilnych w tej
@Grzesiok: Ile takich przypadków znasz, na prawie 1000 dni wojny? Możesz znasz oficjalne ukraińskie dane dotyczące strat cywilnych w tej wojnie?
8 czerwca 2024
Ukrinform przypomniał, że od początku inwazji Rosji na Ukrainę na pełną skalę, od lutego 2022 roku, liczba ofiar cywilnych osiągnęła 11 126 osób, a kolejne 21 863 osób