Aktywne Wpisy

Gieremek +191
źródło: 1000013238
Pobierz
Eyefire +6
Jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi #logikarozowychpaskow o ile w ogóle się da? Poznałem przypadkiem taką dziewczynę, spotkaliśmy się, pogadaliśmy, wszystko fajnie, zaczęła się przytulać, jakieś komplementy w moją stronę na temat ładnych perfum, na temat uśmiechu itp itd. Ogólnie wszystkie spotkania to ona inicjowała. Mówiła, że w sylwestra raczej będzie sama w mieszkaniu to chciałaby ze mną gdzieś pojechać i spędzić go razem. Po czym dzisiaj mi pisze, że
źródło: Screenshot_3
Pobierz

Mam pytanie sprzętowe, głównie do #bojowkapiekarska
Szukam dobrego robota kuchennego, który poza standardowymi ciastami da radę z cięższym ciastem na chleb czy pizzę. W sensie nie spali się, nie będzie tańczył po całym blacie czy wydawał potępieńczych jęków w trakcie procesu wyrabiania ciasta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ważna uwaga - złożony może mieć maks 30cm wysokości, żebym miał gdzie go przechować, więc mam wrażenie, że standardowe "planetarki" odpadają.
Jeżeli chodzi o dodatkowe funkcję, to początkowo planowałem jakiś wszystkomający zestaw z przystawkami do mielenia, siekania itp. ale stwierdziłem, że lepiej będzie i tak kupić osobną porządną maszynkę do mięsa z szatkownicą, więc dodatki nie są wymogiem. Natomiast chętnie bym skorzystał z blendera kielichowego, melaksera czy wyciskarki, nawet jakbym miał osobno kiedyś sobie dokupić.
Czy ktoś z was korzystał może z Boscha MUM Series 2? To ta seria niżej niż MUM5, bardzo kompaktowo wyglądają i zastanawiam się, jak sobie radzą właśnie z wyrabianiem czegoś cięższego.
źródło: Robot-kuchenny-planetarny-BOSCH-MUMS2EW00-700W
Pobierzżona próbuje zajechać pierwszą wersję tego wynalazku i daje radę ... pizza / pierogi bez najmniejszego problemu choć czasami jęczy jak by miał ducha wyzionąć a górne ramie robi z 1 cm przechyłu :) z masłem z lodówki też daje rade :)
choć żona ma marzenie na większą miskę :( więc go nie oszczędza :)
No i cenowo to już inny poziom, nie wiem czy nie za srogo na tak okazyjne robienie chleba/pizzy, bo to prawie 2500, z tego co widzę. Classica jeszcze idzie wyrwać za 1500zł, ale już na bank się nie zmieści.