Wpis z mikrobloga

@Nowaczi: przecież to jest teraz mega trend na to - jest mnóstwo produktów z kawą czy bez z grzybami jak lions mane, Chaga, reishi itd. Jak ekstrakty z tych grzybów są wysokiej jakości to naprawdę fajnie działają. Uważaj na produkty od nieznanych firm bo możesz tam miec wtedy wszytsko oprócz tych grzybów
  • Odpowiedz
@Nowaczi: też mam tego reklamy na facebooku. Też mnie kusiło trochę, ale się cykam brać jakieś niezbadane grzyby. Od siebie mogę polecić yerba mate albo kakao ceremonialne (nie ma cukru)
  • Odpowiedz
@JebawczanRysionu dzięki za tip z tym kakao, szukałem ostatnio jakiegoś substytutu kawy z rana i przestawiłem się na matcha, ale kakao też dobry pomysł. Tylko, że rano musi być w miarę szybko i nie ma czasu na ceremonię - z takim w kostce może być trochę zabawy, zagrzać wodę, rozpuszczać powoli, cały czas mieszać. Myślisz, że kakao w proszku (z wiarygodnego źródła, eko Bio itd) dużo traci na wartościach odżywczych? Bo
  • Odpowiedz
@JebawczanRysionu spoko, dzięki. Zamówiłem już w proszku i nibsy, proszek ma 11% tłuszczu a nibsy 51%. Będę mógł porównać. Ja mam spieniacz do mleka z podgrzewaczem - w nim robię matche z wodą i kakao dzisiaj też tak zrobiłem z wodą, szybko i skutecznie. Spróbuję też z tymi nibs, ale jak się nie uda, to będę konsumować jak będzie więcej czasu.

Bez kitu, osioł że mnie - ja bardzo lubię czekoladę,
  • Odpowiedz