Wpis z mikrobloga

Wczoraj w „Wydarzeniach” na Polsacie znów straszenie globalnym ociepleniem, „rekordowymi upałami” (bzdura, całkiem zimne lato było w tym roku; kiedyś przez kilka tygodni spałem przy oknie otwartym na oścież, w tym roku ani razu, bo nie było takiej potrzeby), że temperatura wzrosła w ciągu stu (!) lat aż o jeden (!) stopień C, że będzie najgorętszy wrzesień od 30 lat (aha, czyli 30 lat temu było podobnie gorąco?), że jest bardzo niski poziom wody w rzekach (ani słowa o fatalnej gospodarce melioracyjnej i równie fatalnej regulacji rzek, o czym fachowcy informują od lat), a wisienką na torcie tego propagandowego materiału o „ekstremalnych upałach” – zgodnego z linią lewicowej Komisji Europejskiej – była migawka z Mielna i turyści narzekający na… zimną wodę w morzu.

Materiał, od 20.01:
https://www.polsatnews.pl/wideo-program/wydarzenia-1850-31082024_6839707/

#polsat #globalneocieplenie #klimat #pogoda #bekazlewactwa #dziennikarstwo #lewica
jednorazowka - Wczoraj w „Wydarzeniach” na Polsacie znów straszenie globalnym ocieple...

źródło: odh8zbzvw7b5wnytf8rwmo4ftjruio8f

Pobierz
  • 130
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zaorał szurskim wykresem? Może na ciebie to działa.

Zaorał rzeczowymi argumentami.

Chociaż ty pewnie nie uznajesz wykresów i danych pomiarowych skoro p--------z coś o tym, że lato nie było drugim najcieplejszym.

Bo
  • Odpowiedz
Globalne ocieplenie polega na tym że temperatura podnosi się globalnie a nie tylko na twoim zadupiu, przyjedź sobie do południowo wschodniej polski są miejsca gdzie przez miesiąc dwa razy padał deszcz a dni z temperaturą +30 stopni było gdzieś tak 20 conajmniej

@6aesthetic9: To wytłumacz, dlaczego oceany się ochładzają.
  • Odpowiedz
Walkowerem. Tak było.

Typie, sam napisałeś, że s---------z i chełpiłeś się tym, że na czarno dajesz. xD Taktycznie uciekłeś bo argumentów zabrakło. :D

Ja nie wnikałem w waszą dyskusję, jestem tylko obiektywnym obserwatorem i mówię jak to wyglądało z perspektywy osoby trzeciej.

Zwycięstwo
  • Odpowiedz
@jednorazowka: Tłumaczą ci dlaczego będziemy płacić od tego podatek :) Jednocześnie Afryka i Azja śmiecą na potęgę, rzeki tam to wysypiska śmieci, Polak już płaci podatek za każdą możliwą bzdurę i gdybyśmy koorwa mać chociaż coś za to dostali, chociaż trochę lepszą służbę zdrowia, to nie koorwa, nie ważne ile kasy wpompuje się w aparat państwowy, wszyściutko znika a jak coś budują to musi być to najdroższe na świecie, eh...
  • Odpowiedz
(bzdura, całkiem zimne lato było w tym roku; kiedyś przez kilka tygodni spałem przy oknie otwartym na oścież, w tym roku ani razu, bo nie było takiej potrzeby)

@jednorazowka: setki tysiecy naukowcow prowadza badania, pomiary, prowadza statystyke - "jest globalne ocieplenie"
jakis debil z wypoku: "nie bo nie spalem w to lato przy otwartym oknie"
  • Odpowiedz