Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +27
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
tenebrarum +1
Ogólnie to nie mam nawet rodziny i jak coś się stanie to jestem w dupie, nawet zdechnąć na swoim nie mogę aktualnie.
Teraz przychodzi Tusk i mi mówi, że dobrze mi się żyje, więc mam dopłacać politykom z 4 dzieci do mieszkania...
Nie wiem k... wy mnie może rozstrzelajcie od razu? Przecież to się żyć odechciewa.
#nieruchomosci #boldupy #gorzkiezale #rozpacz
A jak dożyjesz emerytury to będa sprzedawać madrosci o tym że trzeba było sobie na emeryturę odłożyc po tym jak na UoP kapitan panstwo zabral 70% wypłaty po dymanku na 2 progu podaktowym
Ja nigdy nawet nie zbliżyłem się do drugiego progu podatkowego, a mimo to mam dom bez kredytu, samochód, rodzinę... Rodzice nic mi nie dali.
@MarcelFerry: No ale poszedłeś na wybory i głosowałeś na jedyną propolską partię czyli Konfederację, prawda? Prawda?
@inko-gnito: ty jesteś dziadkiem z dowcipu ktory majac 10zl wychodzil ze sklepu towarem na tydzień, a teraz
@Rad-X: zero argumentów. Wróć jak dorośniesz.
@RaVo: dom wybudowałem przed czterdziestką. Fantazjuj dalej zamiast się ogarnąć.
Wszyscy powinni mieć taki sam podatek:
-zarabiasz minimalną- nie płacisz podatku
- potem płacisz 12%- zarobisz średnio, zapłacisz średni podatek, zarobisz dużo zapłacisz duży podatek
No ale wiadomo najłatwiej dojechać etatowców żeby oni fundowali zabawę w klasę wyższą, lekarzom na ryczałcie, informatykom na B2B, i bidnym przedsiebiorcom z ałki w leasing.
Odbudowa Polski po II wojnie się zakończyła, właśnie synkowie bonzów z lat 90. przejmują biznesy swoich ojców i będą jeździć